În prezent al treilea jucător al lumii, Rafael Nadal a vorbit despre obiectivele pe care le are înaintea celui mai important turneu din calendarul competițional pentru el, Roland Garros. Marele campion spaniol a fost întrebat de către jurnalistul Metro UK, George Bellshaw, ce părere are despre faptul că Novak Djokovic și-a propus să doboare toate recordurile. Sârbul a verbalizat de fiecare dată intenția de a-i depăși pe marii lui rivali, Federer și Nadal.
Potrivit lui Rafael Nadal, Novak Djokovic este "obsedat" de gândul că își va încheia cariera fiind cel mai bun din toate punctele de vedere, dar mai ales în privința titlurilor de Grand Slam cucerite în carieră. În acest moment, între sârb și Federer și Nadal sunt doar două titluri majore diferență. Dacă Federer și Nadal au câte 20 fiecare, Djokovic deține 18.

Rafael Nadal, declarații fără perdea în privința rivalului Novak Djokovic

Tenis
Rafa Nadal e mare și după înfrângeri! Ibericul a făcut un gest superb pentru o fană de 95 de ani
ACUM 14 ORE
"Vreau să câștig mai multe titluri de Grand Slam, desigur. Nu există niciun dubiu în privința asta. Nu înțeleg... adică ce vreau să spun e că Novak e obsedat de asta, e mereu mult mai concentrat, dar nu într-un mod negativ. E foarte concentrat pe aceste lucruri și înseamnă mult pentru el. El vorbește mereu despre aceste recorduri, bravo lui, dar acesta nu este modul în care eu privesc lucrurile. Eu am ambiții sănătoase. Desigur, sunt ambițios, dacă nu aș fi, nu m-aș afla aici, însă eu am altfel de ambiții decât el.
Continui să fac ceea ce fac, încerc mereu să mă pun într-o poziție din care să mă bucur de circuit în continuare, dar bineînțeles că vreau să obțin cât de mult se poate în timpul pe care-l mai am la dispoziție. Sunt foarte satisfăcut de cariera pe care o am, dar nu fac un pas în spate în privința motivației din această cauză. Nu devin un frustrat dacă pierd un turneu, eu încerc să fac lucrurile diferit", a spus Rafael Nadal pentru Metro.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
ATP Madrid
Rafa Nadal, dezamăgit după eliminarea de la Madrid! Explicațiile "Matadorului" după eșecul cu Zverev
ACUM 15 ORE
Tenis
Alexander Zverev, entuziast după ce l-a eliminat pe Nadal de la Madrid: "Este incredibil"
ACUM 15 ORE