Rafael Nadal a avut un start de an fascinant, care a culminat cu victoria de la Australian Open, după o finală memorabilă contra lui Daniil Medvedev. Condus cu 2-0 la seturi și cu resurse minime din punct de vedere fizic după un turneu epuizant, "El Matador" a izbutit o revenire superbă, una dintre cele mai impresionante din istoria tenisului.
Chiar dacă Rafa a insistat mereu că recordurile nu reprezintă un obiectiv primordial pentru el, succesul de la Antipozi l-a transformat în primul jucător din istorie care își trece în palmares 21 de titluri de Grand Slam. Mai mult, Rafa a devenit al 2-lea jucător care și-a trecut în palmares minim două trofee la fiecare dintre cele 4 Grand Slam-uri, performanță pe care doar Djokovic o deținea până acum.
Victoria de la Australian Open îi deschide însă larg poarta lui Nadal către noi borne impresionante în tenisul mondial. După o binemeritată vacanță, Nadal își propune să joace la Indian Wells (10-20 martie). Chiar dacă în programul său apare și turneul de la Acapulco (21-26 februarie), "Matadorul" a lăsat să se înțeleagă că ar putea sări peste competiția din Mexic, totul depinzând de modul în care se va recupera după risipa de efort depusă în Australia.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 6 ORE
În cazul unei victorii la Indian Wells, Nadal l-ar egala pe Djokovic la numărul de titluri de Masters, sârbul fiind acum lider în această ierarhie, cu 37 de trofee. Dacă nu va triumfa la Indian Wells, Rafa ar putea forța egalarea recordului deținut de Nole la Miami, turneu programat între 23 martie și 3 aprilie. De menționat că Djokovic nu va juca la cele două turnee Masters din SUA pentru că nu este vaccinat.
Citește și:

Rafa Nadal ar putea atinge noi recorduri în următoarele luni

Evident, câștigarea unuia dintre cele două turnee americane din următoarea perioadă nu va fi deloc simplă, dar drumul lui Rafa către noi succese în competițiile de 1000 de puncte va fi mult mai neted în sezonul de zgură. Monte Carlo, Madrid și Roma vor fi turneela care Rafa va participa în mod normal, iar dacă va fi apt fizic va fi favorit să câștige măcar unul dintre ele.
Mergând mai departe, câștigarea Roland Garros este cu siguranță un obiectiv realizabil pentru Nadal. În acest scenariu, Rafa ar egala recordul lui Steffi Graf la numărul de titluri de Grand Slam (22) și s-ar apropia la o singură lungime distanță de Serena Williams (23) și la două de Margaret Court (24).
De asemenea, insularul ar deveni doar al 5-lea jucător din era Open care se impune în primele două turnee de Grand Slam dintr-un sezon. În acest caz, Rafa ar egala doar pe jumătate performanța lui Djokovic, care a reușit de două ori în carieră să facă dubla Australian Open - Roland Garros (2016 și 2021. Ceilalți jucători care se pot lăuda cu o astfel de izbândă sunt Rod Laver (1969), Mats Wilander (1988) și Jim Courir (1992).
Așadar, calea lui Rafa Nadal către noi borne istorice este deschisă, dar totul va depinde în mare măsură de starea fizică a ibericului. Totuși, faptul că a rezistat unor meciuri infernale la Australian Open, în special cele cu Shapovalov și Medvedev este un semn încurajator, mai ales că la orizont este sezonul de zgură, suprafață pe care Rafa este rege necontestat.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
IERI LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44