Rafael Nadal a fost învins în 2 seturi de Alexander Zverev, în sferturile turneului de 1000 de puncte de la Madrid. Ibericul s-a declarat foarte dezamăgit de această înfrângere, dar a găsit resurse pentru a-i îndeplini o dorință unei fane trecută cu mult de prima tinerețe.
Manuela, o femeie de 95 de ani, care a fost diagnosticată cu Alzheimer în urmă cu puțin timp și-a dorit enorm să-l întâlnească pe cel mai bun jucător pe zgură din istorie.
"Înainte să uit ce este tenisul și ce înseamnă Rafa pentru mine, aș vrea să-l cunosc.", spusese femeia, iar visul i s-a împlinit chiar după ce Nadal a fost eliminat de la Madrid.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM O ZI

RAFA NADAL: "SUNT TRIST PENTRU ÎNFRÂNGERE"

La conferința de presă de după meciul de la Caja Magica, Nadal s-a arătat foarte dezamăgit de înfrângere. Ibericul a spus că nu a gestionat deloc bine momentele cheie ale partidei și a adăugat că rapiditatea neobișnuită a suprafeței de joc i-a pus probleme.
"Am controlat primele șase game-uri, dar când am servit la 4-2 am fost un dezastru și apoi am făcut un nou game slab. Dacă ți se întâmplă asta contra unuia dintre cei mai buni jucători din lume și pe un teren cu o asemenea rapiditate este dificil să ții pasul.
Fiind mai bun decât el în primul set, am pierdut cu 6-4. Este un lucru complicat de înțeles, dar și eu am câștigat seturi fiind inferior adversarilor. Am făcut greșeli nejustificate când nu trebuia să le fac. Este o săptămână dificilă pentru mine. Eram pe o pantă ascendentă și astăzi am făcut un pas înapoi. În momentele cheie am făcut totul greșit. Servind pentru 5-3, am făcut mai multe greșeli și apoi am ratat un forehand la minge de break. Sunt trist pentru înfrângere, simt că este o oportunitate ratată", a declarat Nadal, citat de tennishead.com.
Rafael Nadal s-a impus de 5 ori la Madrid (record absolut), dar nu a mai ajuns în finală din 2017. Pentru iberic urmează turneul de la Roma, ultimul la care acesta se va pregăti înainte de Roland Garros, unde va încerca să câștige pentru a 14-a oară în carieră.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30