Fost număr 2 ATP în clasamentul mondial masculin, Alex Corretja a fost întrebat cine este cel mai puternic jucător de tenis din circuit. Analistul Eurosport a spus că Novak Djokovic este "de departe" cel mai bun tenismen și un real "coșmar tactic" pentru adversarii săi, în fața cărora găsește de cele mai multe ori soluții dintre cele mai simple.
Întrebat care dintre Novak Djokovic, Roger Federer și Rafael Nadal va rămâne în amintirea colectivă drept cel mai mare tenismen din istorie, Alex Corretja nu a oferit un răspuns, însă a precizat că în prezent, nimeni nu poate fi peste marele campion sârb, care a cucerit la începutul anului acesta titlul major cu numărul 18, cu două mai puțin decât rivalii Federer și Nadal.

Alex Corretja, convins de valoarea și abilitățile lui Novak Djokovic

Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
ACUM 12 ORE
"Vreau să fie clar pentru toată lumea că opinia mea este aceasta: Novak Djokovic este cel mai dificil adversar pe care orice jucător îl poate avea în circuit din simplul motiv că nu are slăbiciuni. E atât de greu să joci cu el, servește bine, returnează bine, reverul lui e extraordinar, lovitura de dreapta e grozavă. Pe teren se mișcă excelent, se apără la fel, iar în atac are o mulțime de opțiuni.
Acest stil de joc pe care-l are sârbul e de departe cel mai bun. De aceea domină atât de autoritar. E foarte greu pentru adversarii săi să-l taxeze pe plan tactic. În acest moment, Djokovic e jucătorul perfect, pe care nu vrei să-ș întâlnești în circuit. Oricum te-ai numi, pleci cu șansa a doua, așa pare", a transmis Alex Corretja în presa din Statele Unite ale Americii.
Săptămâna aceasta, Novak Djokovic a bătut recordul lui Roger Federer și a devenit cel mai longeviv lider mondial din istorie, cu 311 săptămâni adunate în topul liderilor mondiali all-time.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
IERI LA 09:16
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36