De cinci ori campion la Madrid, Rafael Nadal este de departe marele favorit să câștige competiția patronată de Ion Țiriac, mai ales că marii lui rivali, Federer și Djokovic, nu vor fi prezenți la ediția din acest an. Totuși, "Matadorul" nu consideră că va avea o misiune ușoară la Caja Magica, asta pentru că situația lui la Madrid nu a fost niciodată favorabilă.
"Săptămâna petrecută la Barcelona a fost foarte importantă pentru mine. Nu am rueșit să arăt nivelul maxim de joc încă de la început, dar am continuat să gândesc pozitiv și să lupt. În final am fost capabil să câștig un alt trofeu, iar asta îmi dă încredere pentru tot ce urmează în sezonul de zgură. În general, când câștig o competiție în care nu-mi arăt nivelul maxim de joc reprezintă un impact uriaș asupra viitoarelor turnee.

Rafael Nadal, emoționat înaintea debutului pe zgura de la Madrid

Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
ACUM 12 ORE
Am în fața mea un alt turneu prestigios și sper să concurez conform așteptărilor mele. Toată lumea știe că Masters-ul din Madrid a fost întotdeauna dificil pentru mine. Pe de o parte, vom juca fiind susținuți din tribune, iar asta îmi va oferi emoție. Nu este ușor pentru mine să controlez raliurile pe suprafața de la Caja Magica. Am încredere fiindcă am câștigat aici și sper să-i pot bucura pe fanii din tribune, dar nu va fi o misiune ușoară", a spus Rafael Nadal la conferința de presă de dinaintea turneului.
Marele campion iberic, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, îl va întâlni în turul secund la Madrid pe câștigătorul dintre Adrian Mannarino și noua revelație a tenisului masculin spaniol, Carlos Alcaraz. Mai apoi, în optimi, Nadal îl poate întâlni pe Jannik Sinner, în sferturi pe Zverev sau Hurkacz, în semifinale pe Thiem sau Rublev, iar în finală pe Tsitsipas sau Medvedev, dacă favoriții își vor respecta statutul.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Nadal, aproape de dezastru în Chile! Forțele de ordine, depășite total de asaltul unui grup de fani
IERI LA 14:47
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
26/11/2022 LA 14:34