Rafael Nadal se află în perioada de recuperare, însă a avut timp să vorbească despre tenis și despre cei mai mari rivali ai săi, Roger Federer și Novak Djokovic, despre care a spus că sunt "perfecți". Nadal a precizat că sârbul nu are "niciun punct slab" și că este capabil să joace cel mai bun tenis al său pe toate suprafețele.
Atât Nadal, cât și Federer și Djokovic lipsesc în prezent din competiții, însă din motive total diferite. În timp ce spaniolul și elvețianul sunt accidentați și vor reveni pe teren de abia anul viitor, Djokovic se află într-o pauză binemeritată după un an aproape perfect: 3 titluri de Grand Slam câștigate și prezența în finala celui de-al patrulea turneu major.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27

Rafa Nadal, discurs la superlativ despre Federer și Djokovic

Într-un interviu acordat de curând pentru Number Web, Rafael Nadal l-a lăudat pe Djokovic pentru jocul său complet și abilitatea de a câștiga meciuri chiar și atunci când nu își găsește cel mai bun tenis: "Djokovic este un jucător de tenis perfect, fără puncte slabe. Fie că joacă pe zgură, iarbă sau hard, el este capabil să câștige. În acest an a fost uimitor. Chiar și în zilele în care nimic nu părea să funcționeze, energia lui era debordantă și reușea să întoarcă totul în favoarea lui", a declarat ibericul.
Nadal nu a trecut cu vederea nici situația bunului său prieten, Roger Federer. Al șaselea jucător al lumii susține că elvețianul este de asemenea un tenismen "perfect", a cărui varietate din joc este letală pentru orice adversar: "Stilul său de joc este remarcabil. E dificil pentru orice adversar să-și facă un plan împotriva lui", a mai spus Rafa.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30