Rafael Nadal și-a confirmat participarea la Indian Wells Masters 2022, care are loc în perioada 8-20 martie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Vestea a fost anunțată publicului prin intermediul rețelelor de socializare ale turneului. Turneul, care se desfășoară de obicei între Australian Open și începutul sezonului pe zgură, a fost reprogramat în octombrie anul trecut din cauza pandemiei.
Atunci, turneul s-a suprapus cu perioada în care campionul spnaiol a petrecut-o pe margine recuperându-se după o accidentare la picior, forțându-l să renunțe la turneu. Anul acesta, însă, spaniolul dorește să revină la Indian Wells: "Pentru mine, va fi și mai special revenirea în acest an după ce am ratat turneul din octombrie [anul trecut]. Ne vedem curând în paradisul tenisului (și al golfului), Indian Wells", a spus Nadal organizatorilor turneului.
Roland Garros
Rafa Nadal, victorie fără emoții cu Moutet, la Roland Garros! Borna impresionantă atinsă de iberic
ACUM 8 ORE

Rafa Nadal revine în competiții, la turneul de la Indian Wells

Marele campion iberic declarase într-o conferință de presă săptămâna trecută că își va decide programul în funcție de nivelul său de pregătire, după Australian Open. Alături de Indian Wells Masters, în discuție a fost și Acapulco Open (21-26 februarie), însă se pare că spaniolul a renunțat la acest turneu.
Indian Wells Masters este un turneu la care Nadal s-a descurcat foarte bine de-a lungul timpului. Spaniolul a câștigat titlul de trei ori și a fost învins în finală o dată. Cel mai recent titlu a venit în ediția din 2013, unde a revenit de la 0-1 la seturi în fața lui Juan Martin Del Potro. Cap de serie al cincilea în turneu, jucătorul de 35 de ani l-a învins și pe cel de-al doilea cap de serie, Roger Federer, în sferturi.
În 2009, numărul 5 mondial a fost cap de serie numărul 1 și a câștigat turneul învingând cinci capi de serie în ultimele cinci runde. În finală, el l-a învins pe al patrulea cap de serie Andy Murray cu 6-1, 6-2. În 2007, Rafael Nadal a cucerit primul său titlu la Indian Wells. Favorit numărul 2, Nadal a câștigat turneul fără să piardă niciun set. El a supraviețuit fostului număr 1 mondial Juan Carlos Ferrero (turul al pattrulea) și Andy Roddick (semifinale) înainte de a-l trimite acasă pe actualul număr 1 mondial Novak Djokovic în finală.
Cea mai recentă apariție a campionului spaniol la Indian Wells Masters a avut loc în 2019. El a progresat până în semifinale, dar s-a retras înainte de meciul împotriva lui Federer, invocând dureri de genunchi. Ediția din 2022 va marca cea de-a 15-a apariție a acestuia la turneu.
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 18 ORE
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
IERI LA 08:31