În vârstă de 35 ani, Nadal a anunţat la sfârşitul lunii august că pune capăt sezonului 2021 pentru a se concentra asupra recuperării sale, după ce a trebuit să renunţe la Wimbledon, la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi la US Open: "Din păcate, trebuie să închei sezonul 2021. Sincer, am suferit mai mult decât ar trebui cu piciorul, de un an, şi am nevoie de ceva timp", a anunţat el la momentul respectiv, pe reţelele de socializare.
Nadal a suferit o fractură de stres la osul scafoid de la piciorul stâng în 2004, iar problemele au revenit în 2005, când a fost diagnosticat cu o afecţiune congenitală la picior, cauzată de deformarea scafoidului. Acum, odată cu noul tratament, spaniolul speră să scape de probleme pentru a putea reveni pe teren. Deși se credea că va rata startul de sezon 2022, se pare că Nadal va reveni pe teren mai devreme, chiar anul acesta, în decembrie.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM 17 ORE

Rafael Nadal vrea să revină pe teren încă din luna decembrie

Rafa Nadal plănuiește să joace din nou înainte de sfârșitul anului 2021, la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, ca parte a pregătirii sale înainte de participarea la un turneu ATP în ianuarie, premergător primului Grand Slam al anului, Australian Open: "Planul meu este să joc la Abu Dhabi în decembrie și un turneu în ianuarie înainte de a juca la Australian Open. Este obiectivul meu și muncesc din greu pentru a reuși", a dezvăluit Nadal luni, în cadrul unei ceremonii a unui sponsor, la Paris.
După înfrângerea încasată de la Novak Djokovic în semifinalele de la Roland Garros, spaniolul în vârstă de 35 de ani a mai jucat doar două meciuri, în august, în cadrul turneului ATP de la Washington, unde a constatat că problemele fizice sunt mai serioase decât ar fi crezut. Nadal a spus pe 11 septembrie că urmează deja un tratament agresiv la Barcelona, prin care dorește să grăbească recuperearea.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30