În vârstă de 34 ani, Nadal a anunţat la sfârşitul lunii august că pune capăt sezonului 2021 pentru a se concentra asupra recuperării sale, după ce a trebuit să renunţe la Wimbledon, la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi la US Open: "Din păcate, trebuie să închei sezonul 2021. Sincer, am suferit mai mult decât ar trebui cu piciorul, de un an, şi am nevoie de ceva timp", a anunţat el la momentul respectiv, pe reţelele de socializare.
Nadal a suferit o fractură de stres la osul scafoid de la piciorul stâng în 2004, iar problemele au revenit în 2005, când a fost diagnosticat cu o afecţiune congenitală la picior, cauzată de deformarea scafoidului. Acum, odată cu noul tratament, spaniolul speră să scape de probleme pentru a putea reveni pe teren, deşi, în funcţie de numărul de săptămâni în care va rămâne inactiv, ar putea rata începutul sezonului 2022.
Tenis
Rafa Nadal trimite "săgeți ascuțite" spre Novak Djokovic: "Eu nu mă comport ca un nebun pe teren!"
ACUM 3 ORE

Rafa Nadal, noi informații despre revenirea pe terenul de tenis

"Vreau să-mi revin din această accidentare și să concurez la cel mai înalt nivel. Totuși, trebuie să recunosc că nu știu când voi juca din nou. Muncesc foarte mult în fiecare zi, urmez un plan foarte bine pus la punct, e o hartă a obiectivelor la care apelez în fiecare zi. Nu voi spune care sunt acele obiective pentru că sunt lucruri pe care nu le pot controla 100%, însă în mintea mea totul este foarte clar.
Știu ce-mi doresc și am încredere că vor veni perioade mai bune pentru mine, tocmai pentru a încerca să concurez. În primul rând muncesc din greu să mă recuperez, iar apoi lucrez la jocul meu pentru că nu pot reveni pe teren oricum. Am apelat și la un tratament mai agresiv, dar trebuie să fiu atent și răbdător. Este un proces care durează", a spus Rafa Nadal miercuri în cadrul unei conferințe de presă în Spania.
Tenis
Rafa Nadal, reverență în fața lui Federer și Djokovic! Compliment "suprem" pentru sârb
16/10/2021 LA 17:32
Tenis
El Aynaoui, despre supremația Federer - Nadal - Djokovic! Care sunt atuurile fiecăruia dintre ei
12/10/2021 LA 06:52