După o ceremonie academică emoționantă și călduroasă, 33 de elevi au absolvit americană situată în cadrul Academiei Rafa Nadal.
Tradițional, Rafa Nadal a prezidat ceremonia și s-a adresat familiilor, profesorilor și tinerilor elevi pentru a-i felicita pentru că au încheiat o perioadă foarte importantă din viața lor. În cadrul discursului său, Rafa a ținut să sublinieze importanța luptei pentru depășirea adversităților.

Rafa Nadal și discursul său motivant care a devenit viral

Wimbledon
Djokovic nu a dat mâna cu arbitrul, după victoria cu Kecmanovic de la Wimbledon! Explicația sârbului
ACUM 16 MINUTE
"Știu că lucrurile imediate sunt acum la modă și că răbdarea nu este o virtute foarte apreciată. Când ne dorim ceva, trebuie doar să luăm telefonul mobil și să facem o achiziție, să urmărim știrile sau să obținem informațiile de care avem nevoie", a spus deținătorul recordului de titluri în Grand Slam-uri (22), într-un discurs ținut în spaniolă și engleză, după cum a notat publicația spaniolă Marca.
"Aș vrea să vă reamintesc că marile obiective în viață nu se ating peste noapte. Ele sunt obținute prin luptă, luptă și învățând din înfrângeri. Eșecul este dificil numai dacă nu știi să te ridici și să lupți din nou", a mai spus Nadal, care a șchiopătat vizibil, dar nu a mai avut nevoie de cârjele cu care a părăsit clinica, marți, după ce a suferit un tratament cu radiofrecvență pulsată la piciorul stâng.
Dacă la ceremoniile anterioare invitații au fost Pau Gasol, David Ferrer, Ona Carbonell, Roger Federer și Maria Sharapova (ultimii doi virtual), anul acesta oaspetele de onoare a fost Ricky Rubio, jucătorul de baschet din NBA. Baschetbalistul care a reprezentat Indiana Pacers în ultima parte a sezonului i-a încurajat pe tinerii jucători să facă efort, să dea tot ce au mai bun și să nu cedeze în fața adversității.
"Fiți voi înșivă și dați tot ce aveți mai bun", a spus Ricky Rubio, care este liber de contract și se recuperează după o accidentare la genunchi.
Wimbledon
Novak Djokovic i-a pus la zid pe șefii de la Wimbledon: "Nu pot să accept niciodată asta"
ACUM 2 ORE
Wimbledon
Rezumatul meciului Novak Djokovic - Miomir Kecmanovic
ACUM 2 ORE