Rafael Nadal și-a încheiat sezonul vara aceasta, după ce a jucat două meciuri la turneul de la Washington. Din nefericire pentru tenismenul spaniol, accidentarea suferită la Roland Garros a recidivat, chiar și după ce nu a participat la Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Cu toate acestea, fostul număr 1 mondial este optimist în ceea ce privește revenirea sa pe terenul de tenis la începutul anului viitor. Aflat la prezentarea documentarului despre academia sa de la Mallorca, Rafael Nadal a vorbit despre cum se simte și cum merge perioada de recuperare:
"Am fost și mai bine, dar sunt ok. Mă mai doare puțin piciorul. Mă aflu într-un moment complicat atât la nivel personal, cât și profesional, dar sincer să fiu, cu speranța că se va îmbunătăți situația, sunt determinat să fac față unui proces de recuperare dificil și care va fi și dureros la un moment dat. Dar trebuie să mă pun în această poziție, să lupt pentru ce vreau.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog, Ziua a 9-a | Partida Rafael Nadal - Denis Shapovalov, capul de afiș
ACUM O ORĂ
MCENROE, ÎNTREBAT DACĂ REGRETĂ CE A ZIS DE EMMA RĂDUCANU ŞI DACĂ VREA SĂ ÎŞI CEARĂ SCUZE: "AM SPUS CE AM CREZUT"
Scenariul era să joc la Wimbledon, la Jocurile Olimpice și la Tokyo. În scenariu nu scria că o să fiu șchiop astăzi. Am fost șchiop în ultimele zile (râde). Dar scenariul nu a ținut cont de accidentarea la picior, așa că trebuie să te adaptezi la situație și să accepți lucrurile așa cum sunt. Am avut parte de lucruri fantastice în cariera mea, mai mari decât îmi puteam imagina vreodată. Dar trebuie să fiu realist, lucrurile se complică pentru că se aude ticăitul ceasului. Sunt pozitiv și recunoscător pentru că sunt norocos să trăiesc aceste lucruri", a spus Rafael Nadal.

Campionul la juniori de la US Open, de la academia lui Rafael Nadal

Chiar dacă este accidentat și se recuperează, Rafael Nadal este preocupat în continuare de academia sa, care produce pe bandă rulantă. Cel mai recent exemplu este Dani Rincon, campionul de la juniori de la US Open din acest an, tânăr de care Nadal este mândru:
"Văzând succesul unuia dintre băieții noștri, așa cum e Dani, e un motiv de bucurie. Este victoria lui în primul rând, pentru că el este cel care a muncit, dar și a echipei din spatele lui. Tenisul este un sport individual, dar zilele acestea este și un sport de echipă, pentru că mereu se află o echipă grozavă în spatele lucrurilor bune", a mai spus Rafael Nadal.
Academia lui Rafael Nadal de la Mallorca a luat naștere în anul 2016, cu scopul de a le oferi tinerilor posibilitatea să facă sport de performanță prin intermediul unor programe academice care să aibă un efect pozitiv în dezvoltarea acestora atât pe plan sportiv, cât și personal.
Australian Open
VIDEO | Kanepi a oferit faza zilei la Australian Open! Ce a făcut la 9-7 în super tiebreak
ACUM 2 ORE
Australian Open
Alize Cornet, fără compromisuri! 10 lucruri despre revelația Australian Open
ACUM 3 ORE