Al doilea jucător al lumii în clasamentul ATP, Rafael Nadal este al treilea jucător care înregistrează această performanţă, de la introducerea clasamentului ATP, în 1973, după elveţianul Roger Federer, 1.006 săptămâni, şi americanul Jimmy Connors, 860. Ibericul a intrat în Top 20 ATP, în 4 aprilie 2005, după finala pierdută la Miami, în faţa lui Federer, în cinci seturi.
Spaniolul avea la acel moment 18 ani şi de atunci nu a mai părăsit Top 20 ATP, chiar dacă a avut de înfruntat accidentări serioase, în 2015 şi 2016. De remarcat că, din cele 800 de săptămâni, în 797 Nadal a fost în Top 10 ATP. Acum, el este pe locul 2 mondial, în urma liderului mondial, Novak Djokovic, care va doborî cel mai probabil recordul lui Federer de săptămâni petrecute pe locul 1 ATP. Djokovic are acum 301, în timp ce elvețianul are 310.

Rafael Nadal visa să devină profesionist pe când era adolescent

Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 5 ORE
Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal a cunoscut faima în tenis încă de când era adolescent. Rafa a devenit câștigător de Grand Slam încă de la 19 ani, dar înainte de asta, avusese în presă câteva declarații care au devenit ulterior virale.Rafael Nadal nu și-a imaginat niciodată că va ajunge atât de departe în tenis.
Într-un interviu acordat recent pentru Celebrity Magazine, Nadal a recunoscut că a obținut în cariera lui de tenismen mult mai mult decât s-ar fi așteptat, mai ales dacă se uită în urmă și-și amintește ce gândea când avea doar 16 ani. În mod surprinzător, tot ce-și dorea Rafael Nadal era să devină jucător de tenis profesionist. Nu credea la acel moment că va deveni un monstru sacru al sportului alb.
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
ACUM 8 ORE
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
28/11/2022 LA 15:52