Rafael Nadal a oferit un amplu interviu pentru Eurosport, în care a vorbit despre ce s-a întâmplat în perioada de pandemie, despre ce urmează pentru el, despre cum pot fi ajutați jucătorii mai slab cotați, dar și despre cele mai bune meciuri din carieră. Marele campion iberic a vorbit și despre turneele de la US Open și Roland Garros, turnee la care este campionul en-titre.
Ești campionul en-titre atât la US Open, cât și la Roland Garros. Vor fi două turnee care se vor desfășura unul după altul, după pauza generată de pandemia de coronavirus. Cât de dificil va fi să îți aperi titlurile?
Sincer, s-au întâmplat atât de multe lucruri în ultima perioadă, astfel încât nici nu mai am în cap că sunt campionul în exercițiu la vreun turneu. Mă simt ca și cum aș începe totul de la 0, nu simt presiunea că trebuie să îmi apăr punctele. Nu știu exact ce se va întâmpla, nici nu cunosc foarte în amănunt calendarul în acest moment. Ce mă interesează acum în primul și în primul rând este sănătatea la nivel mondial. Trebuie să mai așteptăm puțin, astfel încât să evoluăm fără riscuri. Când ne vom întoarce în competiții, e nevoie ca riscurile să fie minime, nu vreau să reînceapă turneele doar pentru că trebuie să se reia.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Încep optimile de finală! Cele mai importante dueluri ale zilei
ACUM 2 ORE

Rafael Nadal, campion en-titre la US Open și Roland Garros, interviu Eurosport

Rafael Nadal condiționează participarea la US Open

Marele campion iberic a vorbit și despre situația din New York, acolo unde ar trebui să meargă la final de august pentru US Open (31 august - 14 septembrie), turneu la care este campion en-titre: “Astăzi dacă mă întrebi, nu. Dar, peste două luni, sper ca lucrurile să stea diferit. Dar sunt chestii pe care nu am cum să le anticipez, nu știm ce ne rezevă viitorul. Fiecare dintre noi vrea să reînceapă turneele, fiecare vrea să joace tenis din nou. Dar e o situație fără precedent, astfel că e greu să faci predicții în legătură cu ce se va întâmpla”.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828317.jpg
Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
ACUM O ZI
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor
IERI LA 07:03