Rafael Nadal a obținut ieri calificarea în semifinale la Turneul Campionilor de la Londra, ibericul reușind să-l învingă pe Stefanos Tsitsipas în trei seturi (6-4, 4-6, 6-2, două ore și 4 minute). În urma înfrângerii de ieri, campionul en-titre a părăsit competiția. În semifinale, Rafa se va duela cu Daniil Medvedev, locul 4 ATP. Va fi o reeditare a finalei US Open din 2019, atunci când Nadal a obținut victoria după un meci spectaculos de cinci seturi.

Pentru Rafael Nadal, aceasta va fi cea de-a șasea semifinală disputată la Turneul Campionilor. Ibericul, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, nu a reușit niciodată până în prezent să se impună la turneul final, însă are încredere că în acest sezon va bifa și această reușită. După victoria de ieri, Rafa a fost comparat de unchiul lui, Toni, cu legendarul Leo Messi, fotbalistul Barcelonei.

Tenis
Nadal: "Nu e momentul să spun asta acum". A arătat încă o dată că pune mai presus de tot fair-playul
24/11/2020 LA 13:26

Rafael Nadal, comparat de Toni Nadal cu Leo Messi

După ce ieri a vorbit despre succesorul lui Novak Djokovic la șefia ierarhiei ATP, Toni Nadal a vorbit apoi și despre nepotul lui, pe care l-a comparat cu Leo Messi: "E Messi comparabil cu Rafael? Da, Rafa este de asemenea unul dintre cei mai buni din istorie. E adevărat că amândoi au urmat căi diferite spre vârf. Messi, ca stil de joc, este mai degrabă comparabil cu Federer, dar cred că seamănă și cu Rafa în privința dorinței.

Câteodată îl vedem pe Rafa pe teren și pare că doar el aleargă, are o abilitate incredibilă de a lovi puncte extrem de dificile și sunt greu de egalat. Se aseamănă în privința asta. Messi a fost cel mai bun din lume pentru 12-13 ani, a reușit multe lucruri incredibile, a înscris goluri fabuloase. Sincer să fiu, nu știu cum cineva ar putea juca mai bine decât o face el", a spus Toni Nadal pentru beIN Sports.

Programul semifinalelor la Londra:

  • Eurosport 2, ora 16 (sâmbătă): Thiem vs. Djokovic
  • Eurosport 2, ora 22 (sâmbătă): Medvedev vs. Nadal

Thiem - Djokovic 4-7

Dominic Thiem și Novak Djokovic au disputat deja 11 meciuri în circuitul ATP, scorul fiindu-i favorabil sârbului: 7-4. Ultimul duel a fost unul spectaculos, de cinci seturi, la ediția din acest an a turneului de la Australian Open. S-a impus Djokovic și a cucerit un nou trofeu la Melbourne (al 17-lea Grand Slam din carieră).

Medvedev - Nadal 0-3

Rafael Nadal și Daniil Medvedev s-au duelat de trei ori, iar de fiecare dată s-a impus ibericul. Ultimul meci direct a avut loc chiar la Turneul Campionilor, ediția de anul trecut (6-7(3), 6-3, 7-6(4)) pentru campionul de la Roland Garros.

Verifică oferta noastră de Black Friday și asigură-te că nu ratezi niciun moment din transmisiile Eurosport de la turneele de tenis în 2020.

Tenis
Anul ciudat al lui Medvedev: "renaşterea" unui tenismen care se aunţa din 2019 dominant
23/11/2020 LA 16:13
Tenis
"Clasamentul adevărului" din 2020, în circuitul ATP! Djokovic e lider! Surprize mari în Top 20
23/11/2020 LA 10:05