Rafael Nadal încă se recuperează și speră să fie pregătit pentru primul turneu de Grand Slam al anului viitor, Australian Open. Spaniolul de 35 de ani nu a mai jucat din luna august, atunci când a revenit în circuit jucând doar două partide, după ce a fost nevoit să ia o pauză și după eliminarea din semifinalele turneului de la Roland Garros.
În acest moment, Nadal este la egalitate cu marii săi rivali, Roger Federer și Novak Djokovic, în ceea ce privește numărul de turnee de Grand Slam câștigate (20). În timp ce el și Federer se confruntă tot mai des cu accidentări, iar elvețianul abia începe procesul de recuperare după operația la genunchi, sperând să poată fi apt pentru turneul de la Wimbledon, Nadal este de părere că Djokovic va fi, cel mai probabil, jucătorul cu cele mai multe turnee de Grand Slam din tenisul masculin.
https://i.eurosport.com/2021/06/13/3152727.jpg
Wimbledon
Halep a băgat frica în spanioli! Ce scriu ibericii înaintea duelului cu Badosa de la Wimbledon
ACUM O ORĂ
"Djokovic este cel mai bine poziționat să devină jucătorul cu cele mai multe turnee de Grand Slam. Nu trebuie să ne păcălim. Federer este unde este, iar eu sunt unde sunt. Cu toate acestea, Djokovic joacă bine și este într-un moment bun.
Aceasta este realitatea și nu o putem ignora. Nu știm ce se va întâmpla peste nouă luni, dar el este favoritul în acest moment", a declarat Nadal pentru Vamos de Moviestar+.
Ultima victorie a lui Rafael Nadal într-un turneu de Grand Slam a venit în anul 2020, atunci când s-a impus la Roland Garros. De atunci, acesta a mai participat doar în alte două turnee majore, la Australian Open 2021, când a fost eliminat în sferturi de către Stefanos Tsitsipas și la Roland Garros, când a pierdut în semifinale contra lui Novak Djokovic.
În ceea ce îl privește pe Roger Federer, ultima sa victorie într-un Grand Slam a venit în urmă cu aproape 4 ani, la Australian Open 2018.

Next Gen este generația prezentului, în opinia lui Nadal

Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas sau Daniil Medvedev sunt cele mai importante nume din noua generație de tenismeni. Cu rezultate bune, cei trei nu au reușit să se apropie de performanțele celor din "The Big 3", mai ales când vine vorba de turneele de Grand Slam.
Cel care a spart gheața a fost Daniil Medvedev, care s-a impus în luna septembrie la US Open, acolo unde l-a învins în marea finală chiar pe numărul 1 mondial, Novak Djokovic.
Din punctul lui Nadal de vedere, odată cu absența sa și a lui Federer din circuit, cei trei jucători pot fi considerați o generație a prezentului, nu a viitorului:
"Nu mai sunt Next Gen, nu trebuie să facem din acest lucru ceva care să meargă la nesfârșit. Jucători precum Medvedev, Zverev sau Tsitsipas au trecut deja de stadiul de Next Gen, acum sunt generația curentă, prezentul", a mai spus Rafael Nadal.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Wimbledon
Novak Djokovic a construit la Wimbledon "tenismenul perfect"! Ce arme a luat de la Federer și Nadal
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Marele Pat Cash, atac fără precedent la Nick Kyrgios: "Circul aboslut s-a stabilit în tenis!"
ACUM 2 ORE