Racheta numărul 1 a Spaniei, Rafael Nadal, a oferit după câștigarea Salatierei de Argint un interviu pentru radioul spaniol Onda Cero în care a vorbit despre experiența de săptămâna trecută din Cupa Davis. Spania a câștigat finala disputată la Madrid în compania Canadei, pe care a învins-o cu scorul de 2-0 după victoriile lui Roberto Bautista Agut și Rafael Nadal.
Pentru Spania, aceasta a fost cea de-a șasea victorie în istoria competiției. De partea cealaltă, Canada s-a calificat în finală pentru prima dată. Săptămâna destinată Cupei Davis a fost acaparată de povestea fantastică a lui Roberto Bautista Agut, care a plecat din echipa Spaniei în timpul competiției pentru că starea de sănătate a tatălui lui era precară. Următoarea zi, tatăl lui Roberto a decedat, însă ibericul a revenit alături de colegii lui la finalul săptămânii și a câștigat primul meci al finalei.

Roberto, model pentru Rafa

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
Liderul mondial din ATP a mărturisit pentru Onda Cero că toată săptămâna trecută a fost guvernată de emoții puternice, atât pe teren, cât și în afara lui:
A fost o săptămână intensă din mai multe puncte de vedere, atât fizic, cât și psihic. Roberto a fost de necrezut, anormal. Puterea lui mentală pe tot parcursul Cupei Davis... a trecut prin atâtea greutăți în ultimii patru ani și ca să fiu sincer, e o inspirație. Este ceva unic, special. Pentru mine a fost greu să joc după meciul lui. Am fost pur și simplu distrus de toate acele emoții, alaltăieri tatăl lui a decedat, iar el a revenit și a jucat la cel mai bun nivel. A fost o dreptate dumnezeiască în meciul lui. Eu am fost apoi emoționat pentru că meciul meu era atât de important, la fel și pentru el. Mi-a luat mult timp să mă concentrez pe meciul meu – Rafael Nadal
Tatăl meu ar fi foarte supărat pe mine dacă aș fi stat acasă și nu aș fi venit să-mi susțin echipa. Am avut șansa să-mi iau rămas bun de la el și apoi am revenit alături de echipa mea. A fost foarte special pe teren. Am dat tot ce am avut mai bun. Sunt foarte fericit că am putut câștiga – Roberto Bautista Agut
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44