Rafael Nadal a avut recent o întâlnire cu președintele ATP, Andrea Gaudenzi, cu care a vorbit despre viitorul tenisului profesionist și despre proiectul OneVision, care va fi implementat în 2023, odată cu schimbările turneelor Masters 1000 de la Madrid, Roma și Shanghai.
Nadal a comentat schimbările care vor marca tenisul masculin, spunând că este nevoie ca turneele Masters 1000, care au o importanță uriașă pentru el, să ajungă să semene cât mai mult cu competițiile de Grand Slam.
"Masters 1000 sunt turnee uriașe. Uneori, din punctul meu de vedere, există Grand Slam-urile și restul turneelor mult mai scăzute, așa că scopul nostru trebuie să fie să aducem aceste turnee mai aproape de Grand Slam-uri ca promovare și importanță", a spus Nadal, care crede și că proiectul OneVision va ajuta la crearea unui viitor mare pentru tenisul masculin.
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Halep, Swiatek și Nadal, în acțiune! Kyrgios-Tsitsipas, meciul zilei
ACUM 2 ORE
La rândul său, Andrea Gaudenzi a spus că proiectul OneVision este "o mare oportunitate" pentru tenis, considerându-l "formula câștigătoare":
"Poate schimba relația și încrederea dintre jucători și turnee, deoarece își propune să le ofere jucătorilor vizibilitate asupra laturii economice a turneelor ​​și, de asemenea, pentru că jucătorii vor putea să fie parte a succesului viitor. Dacă turneele se vor descurca bine din punct de vedere financiar, jucătorii vor primi 50% din profit, plus premii în bani", a declarat președintele ATP, citat de Punto de Break.
Citește și:

Schimbări uriașe în tenisul masculin din 2023

Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis (ATP) a anunțat recent implementarea unui număr de reforme, inclusiv o schemă de împărțire a profitului între jucători și turnee, precum și o serie de schimbări în calendarul circuitului masculin.
După doi ani de negocieri, organizația a anunțat un plan pe termen lung, denumit OneVision. Începând de anul viitor, ATP va extinde o parte din turneele sale de categoria Masters 1.000, a doua cea mai importantă după cele de Mare Șlem.
Astfel, turneele de la Madrid, Roma și Shanghai vor avea o durată prelungită de la opt zile la 12, în timp ce numărul jucătorilor de pe tabloul principal va crește de la 56 la 96. Turneele de la Cinncinati și Toronto/Montreal vor fi extinse din 2025.
Premiile în bani la aceste turnee vor crește cu 35% între 2022 și 2025, iar primii 30 de jucători din clasamentul mondial vor primi bonusuri în bani la finalul anului, spre deosebire de primii 12 în prezent.
În plus, peste 140 de jucători vor primi susținere financiară în urma unui "nou element de împărțire a profitului pe baza performanțelor de la turnee''.
În viitor, acești jucători vor beneficia de o formulă de împărțire a profitului revoluționară de ''50/50 la sută''.
În faza a doua a planului de reforme, ATP va încerca să intensifice colaborarea cu celelalte organizații din tenisului mondial, WTA, ITF și cele patru turnee de Grand Slam.
Wimbledon
Rafael Nadal a vorbit la Wimbledon despre retragere: "Acum câteva săptămâni eram aproape..."
IERI LA 09:12
Wimbledon
Rafael Nadal nu a excelat cu Ricardas Berankis, dar a încheiat într-un mare stil, cu trei ași!
IERI LA 19:10