Rafael Nadal a oferit un amplu interviu pentru Eurosport, în care a vorbit despre ce s-a întâmplat în perioada de pandemie, despre ce urmează pentru el, despre cum pot fi ajutați jucătorii mai slab cotați, dar și despre cele mai bune meciuri din carieră. Marele campion iberic a vorbit și despre ce reprezintă pentru el lipsa fanilor de pe stadioane.
Cel mai mult îmi lipsește să concurez în fața oamenilor. Întotdeauna te simți deosebit când ieși pe teren și vezi cum spectatorii te susțin. Acea senzație a unei arene pline e deosebită, e plăcut când spectatorii sunt vocali și abia așteaptă să vadă meciul. Îmi lipsește freamătul tribunelor, da. Înțeleg că se pune problema să jucăm fără fani în arene la revenire, ceea ce va fi greu și ciudat. Eu sper să nu se întâmple așa, dar cel mai probabil e nevoie de astfel de măsuri de siguranță.

Rafael Nadal: "Tenisul fără fani pierde aproape totul"

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM O ZI

Simona Halep, de aceeași părere cu Rafael Nadal

Dubla campioană de Grand Slam din România a precizat că tenisul ar fi altfel de sport fără susținerea venită din partea fanilor prezenți pe arene. Ea a spus că nu ar fi dispusă să joace în fața tribunelor goale: “Tenis minus fani pur și simplu nu are cum să funcționeze. Noi ne bucurăm atât de mult de marile scene datorită pasiunii pe care fanii o aduc pe arene. Altfel, tenisul ar fi un altfel de sport și nu mi-ar face deloc plăcere să joc în fața tribunelor goale”.
Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, a vorbit și el despre acest subiect: “Sincer să fiu, nu visez să joc în fața tribunelor goale, însă se pare că aceasta va fi realitatea din tenis. Probabil că la un moment dat trebuie să acceptăm dacă vrem să continuăm să jucăm. E o situație ideală? Nu, bineînțeles! Eu personal nu joc tenis doar pentru mine însumi. Joc pentru mine și pentru familia mea, dar fanii sunt atât de importanți”.
Petra Kvitova este una dintre vocile importante din sportul alb care susțin același lucru: “Fanii sunt prea importanți. Este totuși un sport individual, de aceea fanii sunt o parte atât de importantă pentru noi”.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828317.jpg
Australian Open
"Poate Rafa Nadal să câștige titlul la Australian Open 2022?" Mats Wilander nu a stat pe gânduri
IERI LA 02:50
Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
19/01/2022 LA 18:20