Al doilea jucător al lumii a obținut în tenis cam tot ce se putea câștiga, ba chiar și de mai multe ori. Anul acesta, Rafael Nadal va împlini 35 de ani, o vârstă la care mulți jucători de tenis ar fi fost retrași deja din activitate, dar nu și unul dintre cei mai mari tenismeni din toate timpurile. Rafa nu este de părere că a venit timpul să-și ia rămas bun de la sportul în care a scris istorie în nenumărate rânduri.
"Atâta timp cât sunt sănătos și capabil să concurez, intenționez să mă bucur de viața pe care o am în circuit și să dau întotdeauna 100% din tot ce am. Aceasta e modalitatea în care văd eu sportul. Încă nu simt că a venit vremea să părăsesc competiția pentru că simt că mai am multe de spus", a tranmis Rafael Nadal după primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Rafael Nadal, hotărât să continue să joace tenis

Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
ACUM 7 ORE
Dacă Australian Open s-a încheiat cu victoriile previzibile ale lui Djokovic și Osaka, Roland Garros este o poveste total diferită. Rafael Nadal și-a propus să continue să joace tenis la cel mai înalt nivel, iar "turneul lui de casă", Roland Garros, este în așteptarea "regelui". Ibericul rămâne jucătorul care trebuie învins dacă vrei să îți treci în palmares "Cupa Muschetarilor". "Matadorul" s-a impus de 13 ori la Roland Garros, record în era open pentru orice turneu de Mare Șlem și a demonstrat în 2020, în finala cu Djokovic (6-0, 6-2, 7-5), că e de neatins pe zgura din capitala Franței.
La modul real, doar Nole și Thiem (două finale la Roland Garros) sunt în măsură să îi ridice probleme lui Nadal pe suprafața sa favorită, astfel că ibericul poate visa la titlul de Grand Slam cu numărul 21 anul acesta la Paris. Cel mai probabil, următorul turneul pentru Rafael Nadal va fi Miami Open. Acesta s-a retras atât de la Rotterdam, cât și de la Acapulco. Turneul de la Miami este de categorie Masters 1000 și face parte din categoria celor câtorva turnee pe care ibericul nu le-a cucerit în întreaga carieră. El a ajuns în finală de cinci ori, dar le-a pierdut pe toate.
Australian Open
Nadal e hotărât să-și apere titlul la Australian Open în 2023: "Tratamentul funcționează perfect!"
IERI LA 12:17
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
IERI LA 11:34