Rafa Nadal a arătat aceeași forță caracteristică pe suprafața roșie, chiar și într-un an bulversat de pandemie, la un French Open disputat în condiții radical diferite, în plină toamnă. "Regele Zgurii" și-a păstrat coroana la Paris, reușind pentru a patra oară în carieră un parcurs perfect spre Cupa Muschetarilor, parcursul său culminând cu victoria extrem de clară din finală, 6-0, 6-2, 7-5 în fața liderului mondial Novak Djokovic (33 ani).
De când a ajuns în capitala Franței, după câteva zile de antrenamente la academia sa de tenis din Manacor (după eliminarea prematură, în sferturi, de la Masters-ul de la Roma), Rafa s-a izolat în locuință alături de antrenorul Carlos Moya și de preparatorul fizic Rafael Maymo.

Rafa Nadal: "Nu mă mai jucasem pe PlayStation de trei ani"

Australian Open
Australian Open | Scene memorabile cu bucuria lui Nick Kyrgios, după calificarea în finala la dublu
ACUM 12 MINUTE
Roland Garros 2020 a arătat diferit din foarte multe puncte de vedere, jucătorii fiind izolați în mare măsură de restul lumii, într-o încercare a organizatorilor de a proteja sportivii și întreaga desfășurare a competiției. Chiar dacă la Paris nu a existat o "bulă” identică cu cea de la New York, jucătorii au resimțit din plin restricțiile și au fost nevoiți să își schimbe rutinele și programul. Ei nu au avut access în complex pentru a se antrena decât strict în ziua de meci, accesul în vestiare a fost limitat și așa mai departe.
Iar pentru Rafael Nadal, acest aspect nu a fost foarte ușor de îndurat. Campionul spaniol a dezvăluit una dintre marile schimbări apărute în programul său față de ultimii trei ani, în care de fiecare data a "mușcat" din trofeu. "Mie mi s-a părut mai dificil decât lui Carlos Moya și Rafael Maymo, sunt un tip care preferă să se afle printre oameni. Carlos se simte excelent pe cont propriu. La fel și Rafa. Pentru mine e puțin mai dificil. Mie zilele mi s-au părut mai lungi decât lor, dar am redescoperit niște lucruri de care uitasem. De trei ani nu mai pusesem mâna pe o consolă de PlayStation. Ne-am jucat mult împreună. De asemenea, am citit multe știri și am urmărit multe seriale", a declarat Rafa Nadal, potrivit Tennis World USA.

Andy Murray, dependent de PlayStation

Consolele PlayStation sunt extrem de populare în rândul tenismenilor. Rafael Nadal era cunoscut drept un împătimit și un foarte competitiv jucător de fotbal pe console. Ibericul obișnuia să ia în bagaj la turnee consola și își invita prietenii din circuit, serile, la joacă. Marc Lopez, Juan Monaco sau Andy Murray obișnuiau să joace împreună cu Rafa Nadal.
Britanicul Andy Murray a vorbit detaliat, în ultimii ani, despre calvarul pe care l-a trăit, din cauza faptului că devenise dependent de PlayStation. În 2009, iubita sa Kim Sears îl amenința pe Murray cu despărțirea, întrucât acesta petrecea mai multe ore în fața ecranului decât împreună cu ea.
Andy Murray mărturisea că dependența de PlayStation îl ținea treaz pnă la ora 3:00 dimineața.
Australian Open
Kokkinakis/Kyrgios - Granollers/Zeballos - Australian Open
ACUM 22 MINUTE
Australian Open
Marc Lopez: "Al 21-lea titlu al lui Rafael Nadal nu este o obsesie, este o iluzie"
ACUM O ORĂ