Pentru Rafael Nadal, 2021 nu a fost cel mai bun an al carierei. O accidentare la spate nu l-a lăsat să joace la capacitate maximă la Australian Open, acesta revenind abia în sezonul de zgură, atunci când a câștigat turneele de la Barcelona și Roma.
Cu toate acestea, "Regele Zgurii" nu a putut câștiga titlul cu numărul 14 de la Roland Garros, după ce a fost învins în semifinale de marele său rival, Novak Djokovic, cel care a și câștigat turneul de la Paris.
https://i.eurosport.com/2021/06/12/3151471.jpg
Tenis
Decizie radicală luată de WTA, după dispariția lui Peng Shuai! Anunțul președintelui Steve Simon
ACUM 9 ORE
După o nouă accidentare la picior, Nadal a ratat turneul de la Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo, revenind în circuit la Washington. Revenirea sa nu a fost însă de lungă durată, iar după două meciuri, spaniolul a anunțat că va reveni în circuit abia la începutul anului 2022.
Aflat în perioada de recuperare, Rafael Nadal a oferit un interviu publicației japoneze Number în care a vorbit despre direcția în care se îndreaptă tenisul.

Rafael Nadal nu este sigur că tenisul se află în direcția cea bună

Spaniolul, ajuns acum la 35 de ani, a vorbit despre faptul că tenisul a devenit mult prea rapid:
"În trecut, talentul și tacticile erau mult mai relevante decât sunt astăzi. Aveai nevoie de mai multă perspicacitate pentru a face un punct, în timp ce tenisul din ziua de astăzi este bazat pe concepte diferite.
Pe zgură este posibil în continuare să manevrezi serviciul, dar pe iarbă și hard a devenit aproape imposibil. Tenisul este din ce în ce mai rapid și nu sunt convins că se află pe drumul cel bun.
Dacă o soluție nu se va găsi în curând, riscăm ca tenisul să devină ostaticul serviciului. Cred că situația se va înrăutăți în următorii zece ani", a spus Rafael Nadal pentru revista japoneză Number, potrivit tennisworldusa.org.
Rafael Nadal a jucat ultima oară în acest an la începutul lunii august, la Washington. Acesta este așteptat să își facă revenirea la începutul anului viitor, în Australia, pentru pregătirea primului turneu de Grand Slam al anului.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
După ce au lipsit de la Cupa Davis, Spania nu îi va avea pe Nadal și Alcaraz nici la ATP Cup
ACUM 12 ORE
Tenis
"Va fi sub presiune până la Wimbledon!" Ce sfaturi a primit Emma Răducanu înainte de sezonul 2022
ACUM 15 ORE