Ibericul Rafael Nadal, câștigător a 19 titluri de Grand Slam și 84 de titluri ATP, consider că Jocurile Olimpice sunt ''cel mai important eveniment sportiv din lume'' şi ''cel mai greu de câştigat''. În ciuda acestei afirmații, Nadal nu este convins de participarea la Jocurile Olimpice de anul acesta de la Tokyo.
"Olimpiada este o competiţie complet diferită. Este, evident, competiţia cel mai greu de câştigat în sportul nostru, fără nicio îndoială. Pentru că, la final, ai puţine oportunităţi să câştigi medalii. Turnee de Mare Şlem sunt în fiecare an, turnee Masters 1.000 sunt nouă, însă Jocurile Olimpice au loc doar o dată la patru ani", a declarat Nadal, campion olimpic la simplu la JO de la Beijing (2008) şi medaliat cu aur la dublu la JO de la Rio (2016).

Rafael Nadal, nesigur de participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Australian Open
Rafael Nadal, calificare la pas în turul 2 la Australian Open 2022! Victorie facilă cu Marcos Giron
ACUM O ORĂ
"Eu nu am putut fi prezent la Londra (2012) pentru că mi-am rupt tendonul genunchiului, dar apoi am avut şansa să pot concura la următoarele două ediţii: la Beijing au cucerit aurul la individual, iar apoi în Brazilia, la Rio de Janeiro, am reuşit din nou. Faptul că am fost purtător de drapel la Rio a reprezentat pentru mine un moment foarte emoţionant. Mai ales că trebuia să fac acest lucru şi la Londra, unde nu am putut fi prezent din cauza accidentării", a adăugat el.
Marele campion spaniol a precizat că își dorește să participle la Jocurile Olimpice de anul acesta de la Tokyo, însă a explicat că acest lucru depinde de mulți alți factori: "Trebuie să văd. Mai este încă mult din acest sezon, unul foarte solicitant pentru mine, pentru că între 2019 şi 2020 am avut foarte puţină pauză. În consecinţă, trebuie să-mi măsor foarte bine eforturile, calendarul şi deciziile pe care le voi lua. Jocurile Olimpice sunt întotdeauna o dată marcată. Este cel mai important eveniment sportiv din lume şi sper să fiu acolo".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 16 ORE
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
ACUM 18 ORE