Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal încearcă săptămâna aceasta să devină al patrulea jucător din Era Open care obține "dubla pariziană" – titlu la Roland Garros (câștigat deja după o finală cu Novak Djokovic) și titlu la turneul Masters 1000 de la Paris. Campionul iberic a început cu dreptul la Paris, chiar dacă a cedat un set în fața compatriotului Feliciano Lopez. Nadal s-a calificat în optimile de finală obținând a 1000-a victorie a carierei.
De curând, Nadal a oferit un interviu pentru publicația italiană, Corriere Della Sera, în care a vorbit despre comportamentul său în vestiar, dar și pe teren. Jurnaliștii italieni l-au întrebat pe Nadal dacă se încurajează zgomotos în vestiar încercând să-i intimideze pe rivalii săi: "Nu țip în vestiar! Îmi iau un prosop rece, ascult muzică în căști și-mi leg bandana, nu mi-am permis niciodată să-mi intimidez un adversar", a spus Nadal pentru sursa citată.

Rafael Nadal, înțepătură pentru marele lui rival, Novak Djokovic

Tenis
Djokovic susține WTA în cazul Peng! Ce a declarat liderul ATP despre suspendarea turneelor din China
ACUM 18 ORE
Nadal este cunoscut în circuit drept un tip prietenos, care nu apare niciodată nervos sau frustrat. Antrenorul Igăi Swiatek a confirmat toate acestea după ce tânăra sportivă din Polonia s-a impus la Roland Garros, turneu la care Rafa a câștigat nu mai puțin de 13 titluri. Sierzputowski, antrenorul Igăi, a dezvăluit că Nadal e foarte prietenos, petrece timp cu alți jucători, mănâncă alături de toată lumea și răspunde provocărilor.
Chiar și așa, jurnaliștii Corriere Della Sera au făcut o comparație între atitudinea lui Nadal în afara terenului și pe teren. Aceștia transmit că Rafa este un campion desăvârșit, dar a fost văzut în repetate rânduri oferindu-le rivalilor lui care au reușit să-l învingă strângeri de mână "neprietenoase". În același interviu, Rafa a fost întrebat de ce nu le apreciază niciodată loviturile adversarilor, așa cum face Novak Djokovic de pildă, care aplaudă adesea reușitele oponenților lui în timpul meciurilor oficiale.
https://i.eurosport.com/2020/11/05/2929384.jpg
"Câteodată fac asta, dar rar. Nu suntem aici ca să ne aplaudăm unii pe alții. Asta e treaba publicului, dacă merităm să fim aplaudați", a spus Nadal pentru sursa citată. În septembrie, Nadal a cucerit titlul de Grand Slam cu numărul 20 după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finala turneului parizian.
Tenis
Djokovic și tatăl său, puși la punct: "Nu e niciun șantaj, e vorba de protecție"
IERI LA 12:04
Australian Open
Toni Nadal, veste mare pentru fanii lui Rafa, înainte de Australian Open 2022: "Va fi pregătit!"
28/11/2021 LA 20:48