Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal încearcă săptămâna aceasta să devină al patrulea jucător din Era Open care obține "dubla pariziană" – titlu la Roland Garros (câștigat deja după o finală cu Novak Djokovic) și titlu la turneul Masters 1000 de la Paris. Campionul iberic a început cu dreptul la Paris, chiar dacă a cedat un set în fața compatriotului Feliciano Lopez. Nadal s-a calificat în optimile de finală obținând a 1000-a victorie a carierei.
De curând, Nadal a oferit un interviu pentru publicația italiană, Corriere Della Sera, în care a vorbit despre comportamentul său în vestiar, dar și pe teren. Jurnaliștii italieni l-au întrebat pe Nadal dacă se încurajează zgomotos în vestiar încercând să-i intimideze pe rivalii săi: "Nu țip în vestiar! Îmi iau un prosop rece, ascult muzică în căști și-mi leg bandana, nu mi-am permis niciodată să-mi intimidez un adversar", a spus Nadal pentru sursa citată.

Rafael Nadal, înțepătură pentru marele lui rival, Novak Djokovic

Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 16 ORE
Nadal este cunoscut în circuit drept un tip prietenos, care nu apare niciodată nervos sau frustrat. Antrenorul Igăi Swiatek a confirmat toate acestea după ce tânăra sportivă din Polonia s-a impus la Roland Garros, turneu la care Rafa a câștigat nu mai puțin de 13 titluri. Sierzputowski, antrenorul Igăi, a dezvăluit că Nadal e foarte prietenos, petrece timp cu alți jucători, mănâncă alături de toată lumea și răspunde provocărilor.
Chiar și așa, jurnaliștii Corriere Della Sera au făcut o comparație între atitudinea lui Nadal în afara terenului și pe teren. Aceștia transmit că Rafa este un campion desăvârșit, dar a fost văzut în repetate rânduri oferindu-le rivalilor lui care au reușit să-l învingă strângeri de mână "neprietenoase". În același interviu, Rafa a fost întrebat de ce nu le apreciază niciodată loviturile adversarilor, așa cum face Novak Djokovic de pildă, care aplaudă adesea reușitele oponenților lui în timpul meciurilor oficiale.
https://i.eurosport.com/2020/11/05/2929384.jpg
"Câteodată fac asta, dar rar. Nu suntem aici ca să ne aplaudăm unii pe alții. Asta e treaba publicului, dacă merităm să fim aplaudați", a spus Nadal pentru sursa citată. În septembrie, Nadal a cucerit titlul de Grand Slam cu numărul 20 după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finala turneului parizian.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33