Mai țineți minte momentul în care Rafael Nadal nu era în Top 10 în clasamentul ATP? Nadal a ajuns acum de 6.000 de zile consecutive petrecute între primii 10 tenismeni ai lumii, după ce a intrat în premieră în Top 10 ATP pe 25 aprilie 2005. Pentru a avea un context mai bine definit, putem sublinia faptul că atunci când Nadal a pătruns pentru prima dată în Top 10 în 2005, Novak Djokovic tocmai își făcuse debutul în turneele de Grand Slam.
Este o dovadă incredibilă a longevității celui care a cucerit nu mai puțin de 13 titluri de Grand Slam la Roland Garros, iar recordul pe care îl deține în privința celor mai multe săptămâni consecutive petrecute în Top 10 este puțin probabil să fie doborât în viitorul apropiat. De la începutul acestei săptămâni, pe 27 septembrie, Nadal ajuns la 836 de săptămâni consecutive în Top 10 ATP. Al doilea în acest top este Jimmy Connors cu 789 săptămâni, iar Roger Federer completează podiumul cu 734 săptămâni.
Wimbledon
Rafa Nadal, după victoria cu Fritz: "Nu credeam că pot termina meciul"! Cum a reușit "imposibilul"
ACUM 12 ORE

Rafael Nadal, performanță uimitoare în clasamentul ATP

Nadal, care a debutat în circuitul ATP în 2002, a ajuns în Top 10 pentru prima dată în 2005, după ce a câștigat primul său titlu la Barcelona, ​​învingându-l pe Juan Carlos Ferrero în finală. A fost sezonul în care un tânăr de 18 ani cu numele de Nadal uimea lumea tenisului mondial, câștigând la Barcelona al patrulea titlu al unui sezon în care a cucerit 11 titluri, în continuare cele mai multe într-un singur sezon pentru el. În acel moment, în Top 10 ATP se mai aflau Roger Federer, Lleyton Hewitt, Andy Roddick, Marat Safin, Gaston Gaudio, Tim Henman, Andre Agassi, Carlos Moya și David Nalbandian.
Novak Djokovic tocmai debutase într-un titlu de Grand Slam doar cu câteva luni mai devreme la Australian Open, unde a pierdut în fața lui Safin în prima rundă, iar Federer era singurul dintre cei trei tenismeni legendari care câștigase titluri majore până atunci, având deja patru în palmares. Barcelona era doar al cincilea titlu din cariera lui Nadal; acum are 88 în palmares.
Nadal a terminat sezonul 2005 pe locul 2 mondial, poziție pe care a menținut-o 160 de săptămâni consecutive înainte de a-l depăși în cele din urmă pe Federer în fruntea clasamentului în luna august a anului 2008. De la acea victorie importantă obținută la Barcelona, ​​Nadal a câștigat turneul de 12 ori, pe lângă cele 20 de titluri de Grand Slam, fiind la egalitate cu Djokovic și Federer în clasamentul titlurilor majore.
Wimbledon
Rafa Nadal, în semifinale la Wimbledon, după ce a trecut de Fritz în decisiv, fiind și accidentat
ACUM 13 ORE
Wimbledon
LIVEBLOG Wimbledon | Se cunosc toate semifinalele de la All England Club
ACUM O ZI