Rafael Nadal are 34 de ani și va trage tare în Australia pentru a încerca să dărâme dominația lui Novak Djokovic la Melbourne, care are 6 titluri la AO. Spaniolul s-a impus o singură dată, în 2009, la Australian Open după o finală spactaculoasă câștigată dramatic cu Roger Federer. De atunci, Nadal a pierdut de 4 ori în actul final și acum vrea să se pregătrască foarte bine pentru cel mai strictă ediție a Openului Australian. Pentru asta, spaniolul va începe pregătirea cu o săptămână de antrenamente în compania celui mai bun tânăr jucător din 2020. Italianul Jannik Sinner.

Cine este Jannik Sinner

Sinner are doar 19 ani și a avut un 2020 extraordinar. Italianul a reușit victorii spectaculoase cu grecul Tsitsipas sau neamțul Zverev, primul titlu din cariera ATP, la Sofia și l-a impresionat pe Nadal prin evoluția solidă din sfertul de finală pe care l-au disputat pe zgura de la Roland Garros. Sinner este pe locul 38 mondial, dar mulți specialiști spun că este viitorul tenisului.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 40 MINUTE

Rezumat | Jannik Sinner - Rafael Nadal

Nadal are ca obiectiv revenirea pe primul loc în lume

Rafael Nadal a pierdut prima poziție în ATP după Australian Open în 2020 și acum visează la un turneu de vis la Melbourne și revenirea acolo. De aceea, spaniolul se va antrena cu Sinner în prima săptămână, iar apoi cu cu Schwatzman și Wawrinka în cea de-a doua. Spaniolul a ales trei parteneri total diferiți pentru a-și intra în mână înaintea începerii primul turneu de Grand Slam din 2021, pe 3 februarie.

Australian Open, un turneu atipic în 2021

Australian Open 2021 va începe pe 8 februarie și se va termina pe 21 februarie, spre deosebire de anul acesta, când competiția s-a jucat între 20 ianuarie și 2 februarie. În plus, anul acesta calificările se vor juca la Doha. În perioada 10-13 ianuarie.

Australian Open : Novak Djokovic - cele mai spectaculoase puncte din 2020

Jucătorii vor ajunge în Australia între 15 și 17 ianuarie și vor intra în carantină timp de două săptămâni, astfel încât probabilitatea de infectare cu COVID-19 să fie diminuată. Sportivii vor fi testați de 5 ori pe parcursul perioadei de carantină și vor putea petrece 5 ore zilnic în afara camerei de hotel.
Australian Open 2021 va fi transmis de Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
ACUM 3 ORE
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
IERI LA 15:52