Spre deosebire de rivalul Roger Federer, care avea o mulțime de episoade de frustrare la începutul carierei, Rafael Nadal a fost dintotdeauna sfătuit să nu aibă pe teren un comportament nesăbuit, să nu se răzbune pe obeictele din jurul lui sau pe care le are la îndemână atunci când jocul nu-i funcționează. Marele campion iberic a fost întrebat câte rachete a rupt de-a lungul carierei.
  • Reporter: Tu rupi foarte rar rachete, așa-i? Poți specifica un număr exact de rachete rupte?
  • Rafa: Da, sigur că pot.
  • Reporter: Și despre ce număr e vorba?
  • Rafa: Zero.
  • Reporter: Nu se poate! Niciodată nu ai rupt vreo rachetă?
  • Rafa: Nici măcar o data. Unchiul meu, apropiații mei nu mi-au dat voie niciodată să recurg la un asemenea gest. Dacă rupi o rachetă, atunci e clar că nu ai control asupra emoțiilor.

Rafael Nadal, stăpân al emoțiilor pe terenul de tenis

Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
IERI LA 18:20
Chiar dacă jocul ibericului este agresiv, comportamentul lui Rafa nu a mers niciodată în acea direcție. La Rafa pot exista grimase, expresii faciale de tot felul, gesture de nemulțumire, însă niciodată ieșiri nervoase. Toni Nadal a vorbit și el despre calitatea nepotului lui de a-și respecta rachetele: "Rafa nu a rupt niciodată o rachetă. Ar fi o lipsă de respect pentru aceia care sunt nevoiți să cumpere echipament sportiv".
De altfel, comentatorul sportiv Richard Evans, povestea că Toni Nadal l-a atenționat pe Rafa încă de când avea șase ani: "Dacă rupi o rachetă, o singură rachetă, atunci nu voi mai fi antrenorul tău! Sunt milioane de copii în lume care își doresc atât de mult o rachetă și nu pot avea una". Aici puteți citi povestea lui Rafael Nadal, campionul care a oferit tenisului o nouă dimensiune.
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
IERI LA 12:57
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
IERI LA 12:44