Atât de aproape pentru a doua oară să câștige un turneu de Mare Șlem, Halep a părăsit turneul de la Roland Garros învinsă. Ostapenko a revenit de la 4-6 și 0-3 pentru a câștiga la 20 de ani primul ei titlu din carieră, devenind prima învingătoare care nu era cap-de-serie de la Gustavo Kuerten în 1997. Întâmplarea face că tocmai în ziua când brazilianul desena celebra inimă cu racheta pe zgura din Paris după victoria sa, Ostapenko se năștea.
Stilul ultra-agresiv al tinerei letone a fost până la urmă câștigător, iar jocul răbdător al lui Halep nu a mai fost suficient de consistent pentru a duce la capăt ce începuse în primul set. Românca s-a impus la capătul unei prime părți echilibrate a meciului, câștigând pe serviciul advers pentru a-și trece în cont primul set, 6-4. Când ea s-a distanțat mai apoi la 3-0 în cel de-al doilea, meciul părea jucat.
Ostapenko nu a cedat nicio clipă. Neînfricată, ea a continuat să lovească puternic, căutând unghiuri dintre cele mai dificile, iar numărul mingilor câștigătoare a început să îl întreacă pe cel al greșelilor neforțate. Salvând trei mingi de break la 0-3 și apoi alte două la 2-3, letona a preluat conducerea, reușind de trei ori să câștige pe serviciul lui Halep înainte de a-și adjudeca setul secund, 6-4, cu a doua sa oportunitate.
Australian Open
Emma Răducanu a rcunoscut că ar fi avut șanse mici cu Simona Halep la Australian Open: "N-o să mint"
ACUM 16 MINUTE
Halep a condus cu 3-1 în decisiv, însă acesta a fost mereu echilibrat. O nouă revenire era probabilă, iar Ostapenko a câștigat următoarele cinci game-uri pentru a ridica trofeul – una dintre cele mai mari surprize din istoria recentă a turneelor de Mare Șlem.
Finala masculină a fost una fără istoric. După un început echilibrat în care Stan Wawrinka a ratat o oportunitate de break în game-ul al treilea, Nadal a preluat controlul și nu a mai privit înapoi. 6-2, 6-3, 6-1 a fost scorul final al unui meci ce a pus capăt unui turneu de excepție pentru iberic. Nadal a pierdut în medie mai puțin de două game-uri pe set, fără a ceda vreunul în cele șapte meciuri jucate în turneu.
Jucătorul spaniol a scris din nou o pagină importantă în istoria tenisului. Titlul său este al 10-lea cucerit de Nadal la Roland Garros – „La Decima”. Recordul său de 79 de victorii și doar 2 înfrângeri pe zgura pariziană este unul care cu greu ar putea fi egalat vreodată. „Regele Zgurii” a fost încoronat din nou.
Tenis
Finalul celui mai dramatic meci: Aşa a trecut Anisimova, eleva lui Cahill, de Naomi Osaka
ACUM 23 MINUTE