Horia Tecău a reușit să adune al treilea său titlu de Mare Șlem al carierei, făcând pereche cu Jean-Julien Rojer și câștigând finala în fața cuplului format din Feliciano Lopez și Marc Lopez, 6-4, 6-3. Românul a cucerit astfel a doua oare un trofeu alături de Rojer, după cel câștigat la Wimbledon în 2015. Tecău a gustat prima dată succesul într-un turneu de Mare Șlem în competiția de dublu mixt de la Australian Open în 2012, când s-a impus alături de Bethanie Mattek-Sands.
Finala americană a turneului de simplu feminin a fost una scurtă și s-a încheiat în favoarea lui Sloane Stephens, care a învins-o pe buna sa prietenă, Madison Keys, 6-3, 6-0. Cele două jucătoare, aflate pentru prima dată într-o finală de Mare Șlem, au oferit momente emoționante la finalul partidei, când s-au îmbrățișat timp îndelungat la fileu și apoi au povestit împreună pe parcursul pregătirilor pentru ceremonia de premiere. Stephens, clasată în afara top-ului 900 cu ceva mai mult de o lună înainte de US Open după o perioadă de absență cauzată de accidentări, a dominat meciul tactic, rareori trimițând mingea în afara terenului. Keys, favorită înaintea întâlnirii, nu a reușit să gestioneze bine partida și nu și-a putut impune jocul agresiv, cedând tot mai evident în partea secundă a meciului.
Competiția masculina a tras cortina asupra turneului de la US Open, învingător fiind Rafael Nadal. Spaniolul l-a învins cu 6-3, 6-3, 6-4 pe Kevin Anderson, la rândul său pentru prima dată finalist într-un turneu de Mare Șlem. Nadal a cucerit al 16-lea său trofeu la acest nivel și al 3-lea la US Open, reușind să câștige al doilea Șlem al sezonului, după cel de la Roland Garros. Ibericul rămâne astfel pe prima poziție a clasamentului ATP, în timp ce Garbine Muguruza a devenit lideră mondială în clasamentul feminin ca urmare a rezultatelor de la Open-ul American.
Australian Open
Cum a fost primit Novak Djokovic la Belgrad. "Novak, te iubim!"
ACUM 4 MINUTE
Finala turneului de dublu feminin de la US Open a fost câștigată de perechea Yung-Jan Chan / Martina Hingis, învingătoare cu 6-3, 6-2 în fața cuplului Lucie Hradecka / Katerina Siniakova.
Hingis s-a impus și în turneul de dublu mixt, acolo unde a făcut pereche cu Jamie Murray. Cei doi i-au învins pe Hao-Ching Chan și Michael Venus cu scorul de 6-1, 4-6, 10-8.
Australian Open
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din prima zi de la Melbourne
ACUM O ORĂ
Australian Open
Mats Wilander: "Nadal nu se mai teme de nimeni, acum că Djokovic nu mai e la Australian Open"
ACUM 3 ORE