Rafael Nadal a avut un început foarte bun de an, reușind să se impună în 20 de meciuri consecutive, înainte de a suferi o accidentare la coaste, care l-a ținut în ultima lună departe de teren.
Spaniolul care ocupă în prezent locul 4 în clasamentul ATP a vorbit recent despre schimbările din tenis care au dus la scăderea gradului de spectaculozitate al tenisului.
Nadal a spus că mingile mai grele duc la popularizarea unui stil de joc plat, care pune accent pe forța loviturilor, împiedicând prezența mai multor stiluri de joc, care ar permite ca tenisul să fie mai distractiv.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 21 ORE
"De când am devenit tenismen profesionist, dinamica mingilor s-a schimbat complet. Înainte erau mingi mai ușoare, care primeau mai mult efect, în schimb acum sunt mai grele, lucru care favorizează, fără îndoială, jucătorii care joacă plat.
Rezultatele mele au fost bune și cu această minge, dar cred că, din punctul de vedere al spectacolului, s-au pierdut multe. Tenisul e mai distractiv atunci când sunt mai multe stiluri de joc", a declarat Rafael Nadal la începutul acestui an, potrivit Punto de break.
Citește și:

Rafael Nadal va reveni la turneul de la Madrid

La jumătatea lunii aprilie, Rafael Nadal a revenit pe terenul de tenis. Campionul spaniol s-a antrenat pentru prima oară după patru săptămâni, după ce la Indian Wells, turneu la care a ajuns în ultimul act, spaniolul a suferit o accidentare la coaste.
Rafael Nadal a ratat turneul de la Monte Carlo, unul dintre favoritele sale. El va reveni, însă, pe teren la turneul de la Madrid, al doilea turneu Masters 1000 pe zgură al anului, unde Nadal este spaniolul cu cele mai multe titluri, cinci la număr: patru pe zgură (2010, 2013, 2014 și 2017) și unul pe hard (2005).
În ciuda absenței sale din circuit din ultima lună, Rafael Nadal rămâne numărul 1 în acest sezon, înregistrând 20 de victorii consecutive și o singură înfrângere, în finala de la Indian Wells, împotriva lui Taylor Fritz, într-o partidă în care era deja incomodat de accidentarea suferită la coaste.
După turneul de la Madrid, urmează Mastersul de la Roma, ultimul turneu important înainte de Roland Garros, acolo unde Rafael Nadal s-a impus de 13 ori. Toate aceste turnee vor fi transmise de Eurosport și Eurosport Player, iar primul, cel de la Madrid, va debuta pe 1 mai.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
IERI LA 05:44