În turul 2 de la Roland Garros 2020, Nadal va lupta cu Mackenzie McDonald (236 ATP). Până la confruntarea cu jucătorul american, Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al "Regelui zgurii", a povestit un dialog sincer din urmă cu 14 ani. Se întâmpla la Masters-ul de la Monte Carlo, în 2006, când Nadal îl învingea în finală pe Roger Federer, scor 3-1 (6-2, 6-7, 6-3, 7-6).
Toni era antrenorul lui Rafa la vremea respectivă și, recent, într-un interviu oferit pentru Eurosport, a dezvăluit în premieră dialogul sincer pe care l-a avut cu nepotul său înaintea primei sale finale de la Monte Carlo.
Toni i-a mărturisit că Roger Federer era mai bun decât el la toate capitolele, moment în care Nadal l-a întrerupt, spunându-i că îi strică moralul înainte să intre pe teren.
Tenis
Cea mai mare surpriză din tenis? Un puști cu o cotă de 101 l-a pulverizat pe Diego Schwartzman
ACUM 3 ORE

Toni Nadal: "I-am spus lui Rafa că Federer e mai bun la toate capitolele"

Antrenorul a continuat, atenționându-l că numai dacă își va accepta minusurile va reuși să câștige. Și, așa cum se știe foarte bine, Nadal a câștigat duelul dificil cu campionul elvețian.
"Rafa m-a întrebat înaintea primei sale finale de la Monte Carlo: 'Toni, ce crezi despre meciul de astăzi?'. I-am răspuns: 'Cred că va fi foarte greu. Federer are un forehand mai bun decât al tău, un rever mai bun decât al tău, un voleu mult mai bun decât al tău, precum și un serviciu mai bun'.
Când a auzit, Rafa m-a întrerupt: 'Oprește-te, oprește-te, îmi strici moralul înainte să intru pe teren!'. I-am răspuns: 'Dacă vrei, pot să-ți spun minciuni. Dar peste o oră și jumătate, Federer îți va spune altceva. Acum că știm capitolele la care te depășește, putem gândi altfel meciul'. Iar asta i-a ușurat meciul. A jucat fiecare punct ca și când ar fi fost minge de meci sau viața lui ar fi depins de el.", a spus Toni Nadal, pentru Eurosport.
https://i.eurosport.com/2020/09/29/2896920.jpg
US Open
Interviu cu "mamaia" Emmei Răducanu, în presa din Anglia! "După Wimbledon i-am spus să renunțe!"
ACUM 5 ORE
Tenis
Cupa Davis | România-Portugalia, în Grupa Mondială 1! Marius Copil câștigă în fața lui Gastao Elias
ACUM 10 ORE