De 9 ori campion la Foro Italico, Rafael Nadal a avut nevoie de trei ore și 30 de minute de joc pentru a obține calificarea în sferturile de finală. Marele campion spaniol, favorit numărul 2 la Roma, a trecut în optimi de canadianul Denis Shapovalov, cap de serie numărul 13, scor 3-6, 6-4, 7-6 (3).
Pe durata meciului, Nadal a fost nevoit să salveze două mingi de meci ale adversarului, care a avut partida "în mână" și părea că poate produce marea surpriză la competiția din capitala Italiei. Azi, marele campion din Spania îl întâlnește la Roma pe Alexander Zverev, adversarul care l-a învins săptămâna trecută la Madrid, câștigând în final și titlul.

Declarația unui campion desăvârșit, Rafael Nadal

Laver Cup
Rafa Nadal, propunere inedită pentru Roger Federer înaintea noului sezon competițional
ACUM 20 ORE
Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că Rafa Nadal este unul dintre cei mai mari luptători din istoria tenisului, iar declarația pe care le-a oferit-o jurnaliștilor la Roma demonstrează asta. "Când lucrurile merg rău pentru mine, atitudinea mea este singurul lucra care nu poate da greș. Cu racheta pot da greș, dar cu mintea niciodată. Trebuie să lupți chiar dacă lucrurile par imposibile.
Acestea sunt luptele care-mi dau încredere. Este o victorie mare pentru mine să pot să câștig astfel de meciuri. Îmi crește încrederea în propriul corp și singurul lucru la care mă gândesc este să-mi revin din punct de vedere fizic pentru următoarele meciuri", a spus Rafa Nadal după meciul cu Shapovalov la Roma.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
20/09/2021 LA 08:24