De 9 ori campion la Foro Italico, Rafael Nadal a avut nevoie de trei ore și 30 de minute de joc pentru a obține calificarea în sferturile de finală. Marele campion spaniol, favorit numărul 2 la Roma, a trecut în optimi de canadianul Denis Shapovalov, cap de serie numărul 13, scor 3-6, 6-4, 7-6 (3).
Pe durata meciului, Nadal a fost nevoit să salveze două mingi de meci ale adversarului, care a avut partida "în mână" și părea că poate produce marea surpriză la competiția din capitala Italiei. Azi, marele campion din Spania îl întâlnește la Roma pe Alexander Zverev, adversarul care l-a învins săptămâna trecută la Madrid, câștigând în final și titlul.

Declarația unui campion desăvârșit, Rafael Nadal

Tenis
Moment istoric pentru tenisul masculin! De 22 de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva în ierarhia ATP
ACUM 9 ORE
Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că Rafa Nadal este unul dintre cei mai mari luptători din istoria tenisului, iar declarația pe care le-a oferit-o jurnaliștilor la Roma demonstrează asta. "Când lucrurile merg rău pentru mine, atitudinea mea este singurul lucra care nu poate da greș. Cu racheta pot da greș, dar cu mintea niciodată. Trebuie să lupți chiar dacă lucrurile par imposibile.
Acestea sunt luptele care-mi dau încredere. Este o victorie mare pentru mine să pot să câștig astfel de meciuri. Îmi crește încrederea în propriul corp și singurul lucru la care mă gândesc este să-mi revin din punct de vedere fizic pentru următoarele meciuri", a spus Rafa Nadal după meciul cu Shapovalov la Roma.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Când i-a cerut Nadal autograful lui Roger Federer! Moment de respect maxim între cele două legende
28/09/2022 LA 11:44
Tenis
Djokovic, în atenția unui rival din circuit: "Pentru mine nu este unul dintre cei mai buni!"
27/09/2022 LA 12:49