Trebuie spus că, din cauza pandemiei de coronavirus, US Open 2020 va avea tablourile principale de dublu feminin și masculin înjumătățite, de la 64 de poziții - la 32. Așa cum se întâmplă și la simplu, au existat și sportivi care au preferat să nu facă deplasarea la New York, ceea ce înseamnă că anumite cupluri “tradiționale” dispar de pe tablou.

Tecău și Roger, a 10-a pereche pe listă la startul US Open 2020

În 2020, Horia Tecău va fi singurul reprezentant al tenisului masculin românesc la US Open. De pe locul 187 ATP la simplu, Marius Copil nu va fi pe tablou nici la dublu, chiar dacă anul trecut a făcut un cuplu inedit cu australianul Nick Kyrgios. Situația nu este prea bună, după ce nu mai departe de 2015, România a avut doi jucători în sferturile tabloului de dublu masculin la US Open: Horia Tecău - în formula consacrată cu Jean Julien Rojer și Florin Mergea - în pereche cu indianul Rohan Bopanna.
Roland-Garros
Casper Ruud - Emil Ruusuvuori - Roland-Garros
ACUM 21 MINUTE
Revenind la ediția 2020, Horia Tecău va juca tot cu Jean Julien Rojer, campionii din 2017 de la New York fiind a zecea pereche pe lista de start.
Interesant este faptul că frații Bryan nu s-au înscris la US Open 2020, chiar dacă inițial anunțaseră că acesta va fi ultimul lor turneu din carieră. Un alt cuplu tradițional care nu se regăsește la start este cel al francezilor Nicolas Mahut și Pierre Hugues Herbert. Cel din urmă a refuzat să facă deplasarea la New York, astfel încât Mahut va juca alături de germanul Jann Lenard Struff.
Columbienii Juan Sebastian Cabal și Robert Farah, deținătorii trofeului de la New York, sunt principalii favoriți ai tabloului de la dublu masculin.

Raluca Olaru, singura româncă de la dublu feminin

Dacă la Grand Slam-ul de început de an, Australian Open, tenisul românesc a avut patru sportive pe tabloul probei feminine de dublu (Raluca Olaru, Irina Begu, Irina Bara și Monica Nisculescu), la US Open-ul din acest o vom mai vedea la start doar pe Raluca Olaru, proaspăt finalistă pe zgura de la Praga, în Cehia, alături de Monica Niculescu. Veterana din Slatina a declarat însă, la emisiunea “Așii Tenisului”, moderată de Gabriel Morariu, că nu se pune problema "să stau cu masca pe față nouă ore" – cât ar dura zborul până în Statele Unite ale Americii, Minica preferând astfel, și din cauza numeroaselor accidentări din ultimii ani, să rămână în Europa pentru a juca pe zgură.
Raluca Olaru (52 WTA) va juca la US Open alături de spaniola Sara Sorribes Tormo, a 44-a “dublistă” a lumii.
Timea Babos și Kristina Mladenovic, campioane în ianuarie la Melbourne, sunt principalele favorite la US Open 2020. La capitolul apariții-surpriză o regăsim pe belgianca Kim Clijsters, care a primit o invitație pentru proba de dublu, alături de o americanca de doar 18 ani, Hailey Baptiste.
US Open 2020 debutează pe 31 august și va fi transmis în direct pe canalele Eurosport.
Roland-Garros
Jessica Pegula - Anhelina Kalinina - Roland-Garros
ACUM 25 MINUTE
Roland-Garros
Leolia Jeanjean - Karolina Pliskova - Roland-Garros
ACUM 29 MINUTE