Ieri seară, Elina Svitolina a anunţat că nu va juca meciul său din prima rundă a turneului WTA 250 de la Monterrey (Mexic), contra rusoaicei Anastasia Potapova, decât dacă organizaţiile care conduc tenisul mondial vor urma recomandările făcute de Comitetul Internaţional Olimpic. Mai exact, CIO a cerut ca steagurile Rusiei şi Belarusului să nu apară la evenimentele sportive internaţionale după invadarea Ucrainei de către Rusia.
Luni, CIO a mers mai departe şi a recomandat federaţiilor sportive internaţionale să excludă sportivii şi oficialii din Rusia şi Belarus de la competiţiile sportive, însă Svitolina şi-a anunţat decizia înainte de a afla acest lucru: ''Noi, jucătorii ucraineni cerem ATP, WTA şi ITF să urmeze recomandările CIO de a accepta sportivii ruşi sau belaruşi doar ca sportivi neutri, fără a afişa simbolurile lor naţionale, culori, steaguri sau imnuri'', a afirmat Svitolina.
Tenis
Svitolina a cerut excluderea sportivilor din Rusia și Belarus din circuit! Anunțul ucrainencei
21/04/2022 LA 06:51

Meciul Svitolina – Potapova ar putea totuși avea loc azi la Monterrey

Potrivit Ubitennis, meciul dintre Svitolina și Potapova va avea loc, însă nimic nu a fost deocamdată confirmat oficial. Se pare că din momentul mesajului transmis de Svitolina și până acum, organizațiile din tenis au decis să accepte cererile tenismenilor ucraineni: "Totul a fost acceptat, cei responsabili pentru difuzarea meciului, precum și cei care se ocupă de bună organizare a partidei au confirmat că toate steagurile și însemnele referitoare la Rusia și Belarus vor fi îndepărtate în timpul meciului", ar fi spus Svitolina potrivit sursei citate.
De altfel, ucraineanca a adus aseară o completare a mesajului ei inițial, precizând că nu s-a retras de la turneu și se află în așteptarea deciziei organizațiilor din tenis: ATP, WTA și ITF: "Nu m-am retras ÎNCĂ. După cum am menționat în această declarație, nu voi concura dacă WTA nu va întreprinde o acțiune!!!", a fost mesajul adițional al sportivei.
Svitolina, favorită numărul 1 la turneul de 250 de puncte de la Monterrey, ar urma s-o întâlnească în această noapte, în jurul orei 3, ora României, pe a 115-a jucătoare a lumii, rusoaica Anastasia Potapova. În ciuda acestei informații, o confirmare oficială din partea WTA sau a altei organizații încă lipsește.
Tenis
Elina Svitolina a pus-o pe Simona Halep lângă Rafael Nadal! La ce capitol o consideră cea mai bună
19/04/2022 LA 13:34
Tenis
"Extrem de dificil" Svitolina, hotărâre drastică! Anunțul făcut la o lună după izbucnirea războiului
29/03/2022 LA 15:23