Federer a jucat perfect contra lui Nole și probabil nimic nu l-ar fi oprit aseară să se califice în semifinalele Turneului Campionilor. Totuși, mai mult ca sigur prestația lui Djokovic a fost afectată și de modul în care publicul s-a comportat în raport cu el, lucru confirmat de foști mari campioni din tenis.
Concret, cei mai mulți dintre spectatori au fost de partea lui "FedEx", dar atașamentul s-a transformat în unele momente în manifestări care nu au ce căuta pe terenul de tenis. Astfel s-a ajuns la situații în care Djokovic a fost aplaudat la scenă deschisă când a comis duble greșeli și chiar a fost huiduit. Un tratament pe care cu siguranță un mare campion ca Nole nu îl merita și care cu certitudine l-a afectat în plan mental.
Totuși, Djokovic nu a vrut ca acest conflict între el și fanii englezi să escaladeze, probabil și în contextul în care Wimbledonul îi este atât de drag, iar Turneul Campionilor se joacă an de an la Londra. Ca atare, Nole a avut o atitudine superbă la conferința de presă, deși inițial a părăsit arena fără să salute.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 12 ORE
"A fost un meci important și cred că oriunde în lume îi întâlnesc pe Roger sau pe Rafa, spiritele se încing în tribune. A fost un stadion plin, a fost plăcut. A fost o atmosferă gălăgioasă, electrică, a fost o atmosferă bună, nu m-a deranjat", a spus Nole, citat de tennisworldusa.org.

Problemele la cot ale lui Djokovic, conjuncturale

După unul dintre schimburile cu Federer, Djokovic a părut că are probleme la cot, lucru care i-a speriat pe fanii săi, având în vedere istoricul accidentărilor în această zonă.
Nole a fost deja de două ori operat la cot, astfel că susținătorii s-au temut să nu fie vorba de o nouă problemă. Din fericire, sârbul a simțit doar o durere intensă, pentru ca apoi problema să se rezolve de la sine. El a ținut să le dea asigurări fanilor că nu este vorba de ceva grav.
"Sper că nu e nimic grav. Am simțit o durere ascuțită, dar am putut juca apoi fără să am mari probleme. Dacă era ceva grav, probabil aș fi avut probleme și să țin racheta. Dar nu a fost cazul. Cred că a fost vorba doar de o mișcare mai ciudată pe care am făcut-o, nu cred să fie ceva care să îmi ridice probleme", a completat Djokovic.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 18 ORE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 20 ORE