Rusul Daniil Medvedev va juca în premieră finala de la Turneul Campionilor, la a doua sa participare. Pentru jucătorul în vârstă de 24 de ani, această reușită este cu atât mai dulce cu cât în urmă cu un an părăsea grupele destul de șifonat, cu trei înfrângeri, iar acum și-a luat o dublă revanșă în fața lui Nadal. Medvedev l-a învins pentru prima dată în patru meciuri directe pe Nadal și i-a "suflat" victoria dintr-o poziție ideală, așa cum ibericul o făcuse anul trecut, când rusul a condus cu 5-1 în decisiv.
Cu un plus de 20 de lovituri câștigătoare în partidă (42 la 22), Medvedev a reușit să îi pună piedică lui Nadal în cursa pentru completarea palmaresului cu ultimul trofeu important ce îi lipsește din carieră. După două ore și 35 de minute de-a lungul cărora s-au consemnat multe răsturnări de scor, rusul a explicat cum a trăit confruntarea impresionantă din capitala Angliei.
"M-am simțit foarte ciudat până la acel scor de 5-4 în favoarea lui, în setul secund, când a servit pentru câștigarea meciului. Am simțit că reușesc lovituri bune, dar nu exista continuitate în jocul meu. De aceea pierdeam. A fost mai bun în momentele importante, eu nu puteam să returnez în momentele importante, nu reaușeam o lovitură bună în momentele importante! Am decis să schimb câte ceva. Am început să risc mai mult", a declarat rusul la interviul de pe teren.
Tenis
"Ești fericit că există Djokovic?" Replica lui Nadal a venit imediat și a stârnit hohote de râs
ACUM 10 ORE
Medvedev și-a continuat analiza: "Am simțit că avusesem șanse să câștig și câteva dintre game-urile de până atunci, un set chiar, însă nu a mers și deci eram nevoit să schimb. Și a funcționat chiar foarte bine. De asta sunt foarte mulțumit."

Câștigător în premieră la Turneul Campionilor 2020

Odată cu victoria lui Dominic Thiem în fața lui Novak Djokovic, în prima semifinală, a devenit clar că Turneul Campionilor va consemna în 2020 un câștigător în premieră. Thiem va juca duminică împotriva lui Daniil Medvedev (ora 20:00, Eurosport 2 și Eurosport Player), învingătorul urmând să devină al șaselea campion diferit începând cu 2015.
Medvedev a vorbit și despre finala de mâine, la interviul de la capătul semifinalei cu Nadal. "Dominic joacă incredibil în perioada asta. După ce m-a învins la US Open, stăteam în vestiar și mă gândeam - 'hey, chiar am jucat bine!' Dar a reușit să câștige și să câștige și primul lui Grand Slam. Primele două antrenamente pe care le-am făcut aici pe terenul central au fost împotriva lui. Am jucat schimburi bune de mingi, chiar un tenis de nivel foarte bun și i-am spus antrenorului meu - 'poate să ajungă departe în turneul ăsta'. Nu știu dacă și el a gândit același lucru în ceea ce mă privește, dar... vom vedea mâine", a concluzionat Medvedev, cel care în prezent are o serie de șase victorii consecutive în fața jucătorilor de Top 10, începută la Masters-ul de la Paris - pe care l-a câștigat. Rusul pierduse până la startul ultimelor două turneele ale anului ambele meciuri disputate împotriva unor adversari din Top 10 ATP.
Laver Cup
Sorana Cîrstea, mesaj emoţionant după retragerea lui Roger Federer
ACUM 18 ORE
Laver Cup
Kyrgios, mesaj absurd după retragerea lui Federer! Ce a putut scrie la o poză cu Nadal și Djokovic
IERI LA 18:55