Naomi Osaka a fost protagonista unui moment delicat înainte de startul turneului de la Cincinnati. La prima conferință de presă de după retragerea sa de la Roland Garros, sportiva a izbucnit în lacrimi în timpul întrebărilor puse de jurnaliști și a avut nevoie de câteva minute pentru a se liniști înainte de a continua.
Alexandra Dulgheru a comentat acea cădere nervoasă a niponei, asupra căreia consideră că se pune foarte multă presiune. Românca a dat exemplul lui Novak Djokovic și Roger Federer, care au găsit un echilibru în viața publică și cea de sportiv profesionist.
"E tânără, introvertită și mi se pare ca în anumite reclame e pusă să facă forțat niște lucruri! E presiunea mare pe ea. Bun, e foarte bine plătită, dar toată lumea trage de ea în toate părțile, reclame, publicitate etc. Și atunci, ea este un pion pe tabla de șah. În momentul in care stai prea mult în partea de media, îți pierzi atenția.
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
ACUM 20 ORE
Federer și Djokovic au un echilibru intre tenis și presă, nu știu cum reușesc! Cine s-a dus prea mult pe partea asta nu s-a concentrat pe tenis", a declarat Alexandra Dulgheru la Digi Sport.

Osaka, criticată de Daniela Hantuchova

În urma evenimentului de la Cincinnati, Naomi Osaka a fost criticată dur de Daniela Hantuchova. Fosta jucătoare de tenis, semifinalistă la Australian Open în 2008, a acuzat-o pe sportiva din Japonia de lipsă de recunoștință față de rolul pe care mass-media l-a avut în dezvoltarea sa ca persoană publică.
De asemenea, fostul număr 5 WTA consideră că Osaka dă dovadă de lipsă de responsabilitate în gestionarea propriilor probleme de sănătate mintală.
"Conferințele de presă sunt parte din fișa postului unui tenismen. Din acest motiv suntem sportivi profesioniști. E o adevărată lipsă de respect ce face Naomi Osaka la turnee, mai ales în aceste vremuri, când toată lumea se străduiește să țină competițiile în viață în ciuda pandemiei. Ca atlet profesionist poți măcar să te prezinți la conferințele de presă. Nu e dificil să stai o jumătate de oră și să vorbești despre sportul pe care îl iubești.
Dacă vrei să te ușurezi de presiune, cea mai bună metodă e să nu stai pe rețelele sociale. Jucătorii trebuie să înfrunte problemele personale, asta face parte din viața oricărui tenismen. Eu, personal, nu mi-aș împărtăși problemele cu lumea, dar dacă aș face-o, aș căuta ajutor de la profesioniști și m-aș depărta de circuit pentru o perioadă, pentru a reveni în cea mai bună formă.
Acum, Osaka e în centrul atenției înainte să înceapă un turneu. Nu trebuie să fie ușor pentru ea, dar să participi la conferințele de presă e cel mai mic lucru pe care un jucător îl poate face. Dacă nu te simți pregătită, mai bine nu joci. Fără presă, jucătorii nu ar putea câștiga banii pe care îi câștigă. Atât de simplu", a spus Daniela Hantuchova, citată de site-ul Punto de break.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 20 ORE
Australian Open
Câte "winners" a reușit în turul 2 la AO sportiva calificată cu o singură lovitură câștigătoare
ACUM O ZI