Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open 2020 după ce a lovit accidental cu mingea un arbitru de linie în timpul partidei cu spaniolul Pablo Carreno Busta din optimile de finală ale competiției.
După descalificarea numărului 1 mondial a urmat un val de reacții, multă lume considerând că oficialii turneului american au făcut exces de zel prin această decizie, deși există și voci importante care cosideră decizia justă.
Niki Pilic, fostul agent al lui Djokovic, se alătură celor care consideră mult prea drastică măsura de excludere a sârbului: "În opinia mea, Novak Djokovic l-a lovit din greșeală cu mingea pe arbitru. Cred că ar fi trebuit penalizat cu un game pierdut. Nu este corect să-l descalifici pe primul jucător din lume din această cauză."
Parma Ladies Open
Irina Begu - Ana Bogdan, duel 100% românesc pentru un loc în semifinale la Parma
ACUM 2 ORE
De asemenea, Pilic consideră că arbitrul Laura Clark nu a fost atât de grav rănită precum a părut, spunând în același timp că dacă în locul lui Djokovic ar fi fost Federer nu s-ar fi luat o asemenea decizie: "Cred că și arbitrul a jucat puțin teatru, nu cred că a fost atât de rănită. Credeți că Federer ar fi fost descalificat pentru așa ceva? Nicio șansă. Această decizie a fost una tendențioasă.

REACȚIA FANILOR, DUPĂ EXCLUDEREA LUI DJOKOVIC DE LA US OPEN 2020

Comentariile lui Pilic vin la câteva zile după ce unii fani ai lui Djokovic au spus că Federer nu a fost deloc penalizat pentru un incident similar la Australian Open din 2006. Atunci, campionul elvețian a lovit un copil de mingi aflat în apropierea fileului, dar nu a fost luată nicio măsură în urma gestului său.
Fanii și-au reamintit de acel moment și au avut reacții vehemente pe site-urile de socializare:
"Dacă Federer ar face ceea ce a făcut Djokovic, el nu va fi descalificat. ATP urăște să-l vadă pe Djokovic câștigând.", a scris un fan pe Twitter.
"Nu sunt cel mai mare fan al lui Djokovic, dar aș fi 100% de acord că nu a existat furie sau răutate în acel incident.", a completat un alt fan.
"Nu-mi vine să cred duritatea pedepsei sale. De asemenea, sunt de acord că dacă ar fi fost Federer, ar fi fost un rezultat total diferit.", a menționat un alt fan.
Wimbledon
Rod Laver surprinde! De ce crede că nu a reușit Kyrgios să-l învingă pe Djokovic la Wimbledon
ACUM 3 ORE
Tenis
Iga Swiatek își strigă nemulțumirea: "Nu confirm că voi reprezenta Polonia!" Decizia liderului WTA
ACUM 5 ORE