Novak Djokovic a câștigat în instanță dreptul de a rămâne în Australia și de a juca la Australian Open, dar lucrurile au luat o întorsătură oarecum neașteptată. Decizia judecătorului ar putea fi ignorată de autoritățile de la Antipozi și sârbul ar putea fi expulzat din țară, iar convingerile că acest lucru se va întâmpla au crescut în rândul jurnaliștilor australieni după ce au ieșit la iveală încălcări repetate ale legii din partea liderului mondial.
Tennys Sandgren a comentat situația în care se află Novak Djokovic. Tenismenul a spus că din punctul său de vedere lucrurile ar putea lua o turnură politică, motiv pentru care nu consideră că Australia ar trebui să fie gazda unui turneu de Mare Șlem.
"Dacă Djokovic va fi deportat după ce un judecător i-a acordat viza și scutirea medicală i-a fost aprobată, este clar o chestiune politică. Din acel moment, nu cred că Australia ar trebui să găzduiască un Grand Slam", a spus Sandgreen.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 13 ORE
Citește și:

CE SE VA ÎNTÂMPLA CU DJOKOVIC DACĂ I SE VA ANULA VIZA

Șansele ca ministrul Imigrării, Alex Hawk, să decidă anularea vizei lui Djokovic sunt extrem de mari și se așteaptă ca joi dimineața să fie luată o hotărâre radicală. Un fost angajat al ministerului Imigrării din Australia a dezvăluit care vor fi procedurile în cazul în care viza sârbului va fi anulată, iar scenariul ar fi unul de coșmar pentru jucător.
"Cred că guvernul nu este foarte mulțumit de modul în care se dezvoltă acest subiect în mass-media și vrea să remedieze cât mai repede posibil această problemă. Decizia este una grea. Să anulezi viza este dificil, să nu o anulezi este la fel. Dar aș vrea să explic procedura în caz că viza lui Djokovic va fi anulată.
În acest caz, poliția de frontieră va fi imediat anunțată, iar apoi polițiști în uniforme negre și înarmați vor merge în locul în care se află Djokovic. Acesta poate fi reținut de oriunde, din camera de hotel sau chiar de pe terenul de tenis, cel mai probabil în prezența presei.
Ulterior, va fi dus într-un centru de detenție, unde va sta până când o eventuală contestație va fi soluționată în instanță. Întregul proces poate dura chiar și o săptămână, timp în care turneul de la Austrlian Open ar începe, iar totul va căpăta o tentă politică, guvernul dorind să prezinte situația în favoarea sa", a explicat, la o televiziune australiană, Abul Rizvi, fost subsecretar al Departamentului Australian pentru Imigrare.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44