Mare fan al grupării blanco, Rafa Nadal a jucat în copilărie în paralel și fotbal, mulți anticipând că, grație ambiției deosebite, ar fi putut ajunge un jucător de prim plan. În cele din urmă, atletul din Manacor a trebuit să aleagă între cele două sporturi, pentru că nu putea să facă performanță în mai multe discipline. A ales racheta de tenis, scriind istorie în sportul alb, însă a rămas permanent conectat și la cealaltă mare dragoste: fotbalul.
Acum, Florentino Perez, președintele lui Real, îi va oferi visul de a evolua pe Bernabeu în fața unui stadion plin. Numărul unu de la Madrid a pus bazele, cel mai probabil pentru 2020, unui meci pentru istorie, anunță ABC, citat de Marca: Rafa Nadal și Roger Federer vor fi față în față pe arena Realului.

Federer și Nadal depășesc toate recordurile

Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 40 MINUTE
Dacă în privința tenisului, rivalitatea dintre cei doi a inspirat generații întregi de copii, iar recordurile stabilite vor fi greu de atins în viitoarele decenii (20 Grand Slamuri pentru Roger, 19 pentru Rafa), acum cei doi vor bifa o altă bornă: cea mai mare audiență pe un stadion de tenis.
Actualul record este deținut de partida dintre Serena Williams și Kim Clijsters de la Bruxelles, în 2010. Atunci, 35.681 de spectatori au luat parte la demonstrativul dintre cele două mari campioane.
Pe Bernabeu, însă, vor lua loc 80.000 de oameni, pentru un record greu de doborât pentru un meci de tenis. Ideea nu e nouă. În 2012, Nadal și Djokovic vorbiseră despre o partidă demonstrativă la Madrid, însă aceasta nu a mai avut loc din cauza accidentării la genunchi a campionului spaniol.

Nadal Federer

Credit imagine: Eurosport

Federer și Nadal au programat deja o întâlnire pe un stadion de 55.000 de locuri

Federer și Nadal au disputat, de-a lungul timpului, mai multe meciuri demonstrative. Primul dintre ele a avut loc în 2010, la Zurich, pentru a promova fundația elvețianului. Ulterior, la Madrid, cei doi au jucat pentru a strânge fonduri, pentru ca apoi, la inaugurarea Academiei lui Rafa de la Manacor cei doi să încrucișeze din nou rachetele.
În mai 2019, Swiss Maestro a fost invitatul lui Rafa la un restaurant pe care ibericul îl deține în Londra. În cadrul cinei, reprezentanții celor doi mari titani, Tony Godisck și Carlos Costa au pus la cale un eveniment pentru februarie 2020. Rafa și Roger vor evoula astfel în Cape Town (Africa de Sud), pentru un meci istoric: pe un stadion cu o capacitate de 55.000 de locuri.
Australian Open
Asleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 41 MINUTE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM 2 ORE