Ediția 2020 a US Open-ului, transmisă în direct de Eurosport și Eurosport Player, este una aparte, disputată fără spectatori, însă recordurile au apărut încă din prima zi. Pe o suprafață nouă, Laykold, mai rapidă, Cameron Norrie s-a impus cu 3-6, 4-6, 6-2, 6-1, 7-5 în fața lui Schwartzman, după un meci care s-a încheiat cu un minut înainte de împlinirea a patru ore de joc.
Pentru britanic, cheia partidei a fost reprezentată de o ajustare tactică importantă: a mizat mai mult pe slice și pe urcări la fileu. Per total, britanicul a reușit să convertească 11 dintre cele 31 de mingi de break pe care și le-a creat, a salvat 19 din 27 de mingi de break avute de adversarul său, a anulat două mingi de meci și și-a adjudecat ultimele patru game-uri ale partidei. Totalul de 58 de mingi de break disputate reprezintă un record absolut pentru US Open
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 8 ORE

Norrie: "E enorm!"

La finalul meciului, britanicul a comentat cu umor noua bornă din cărțile de istorie: "Nu știu dacă este o cifră bună pentru statistică. Am adunat multă frustrare, dar am încercat să rămân cât mai liniștit. În cele din urmă, am reușit să convertesc mult mai ușor. 58 de mingi de break e enorm!", a transmis Norrie. Britanicul a irosit 16 mingi de break în primele trei seturi, însă în manșa a patra a convertit 3 din 3.
Per total, meciul a fost cât se poate de disputat, iar acest lucru este ilustrat cel mai bine de faptul că primele două game-uri din setul decisiv au durat nu mai puțin de 17 minute. Partida a urmat, de altfel, scenariul consemnat și în precedentele meciuri directe, ambele ajunse în decisiv. Schwartzman a acuzat de mai multe ori deciziile venite de la arbitrajul video al partidei, în lipsa oamenilor de la linii, iar în setul decisiv a primit îngrijiri medicale la mâna stângă, după o căzătură păcătoasă.
În turul următor, Cameron Norrie va juca împotriva unui alt argentinian, Federico Coria, autorul unei reveniri la fel de impresionante, de la 2-0 la seturi și 4-0 în setul trei pentru Jason Jung.

US Open 2020, programul transmisiunilor din prima zi:

Program US Open

Credit imagine: Eurosport

Australian Open
Ashleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 8 ORE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM 9 ORE