Este și cazul numărului 2 mondial la junior, danezul Holger Rune, care a declarat de curând că și-a propus să doboare recordul incredibil al lui Rafael Nadal la Roland Garros. În vârstă de 17 de ani, Holger Rune s-a impus la Roland Garros, ediția de juniori, în 2019. În prezent, el ocupă locul 551 în clasamentul ATP. Rune a transmis că dominația lui Nadal pe zgura pariziană îl inspiră: "Muncesc în fiecare zi ca să fiu la fel de bun ca el. Mai e cale de parcurs, dar cred că pot să îi dobor recordul".
https://i.eurosport.com/2020/05/21/2821807.jpg
Adolescentul danez se pregătește la academia deținută de Patrick Mouratoglou și spune că lucrează cu un antrenor care i-a setat obiective clare în carieră. "Am discutat despre țintele pe care le am cu antrenorul meu. Într-un an, voi fi în top 100. În doi ani, voi fi la vârful tenisului. Cred asta. Știu ce înseamnă. Nu va fi ușor și va însemna foarte multă muncă, dar știu că pot doborî recordul lui Rafa", transmite sportskeeda.com.
Tenis
Rafa Nadal trimite "săgeți ascuțite" spre Novak Djokovic: "Eu nu mă comport ca un nebun pe teren!"
18/10/2021 LA 17:32

Recordul lui Rafael Nadal la Roland Garros, amenințat de un puști promițător

Kenneth Carlsen, fost ocupant al locului 41 ATP, este antrenorul lui Holger Rune. Tehnicianul are încredere că tânărul sportiv danez are potențialul necesar pentru a cuceri un titlu de Grand Slam, însă știe că pentru a bate recordul lui Rafael Nadal de la Roland Garros trebuie să fie cu adevărat un tenismen special.
"Nadal nici nu și-a încheiat cariera încă și mai poate câștiga trofee. Deci (nr. Holger Rune) trebuie să joace foarte bine. Bineînțeles că e bine să ai ținte în carieră, dar să vrei să bați recordul de 13 trofee la Roland Garros e nebunie! Îmi doresc să o facă, fiindcă are potențialul să devină numărul 1 mondial și să ia Grand Slam-uri. Nu știu de recorduri, dar va fi un factor motivant", a explicat Carlsen.
Tenis
Rafa Nadal, reverență în fața lui Federer și Djokovic! Compliment "suprem" pentru sârb
16/10/2021 LA 17:32
Tenis
Nadal, rezervat în privința revenirii pe teren după accidentare: "Nu știu când voi mai juca iar"
13/10/2021 LA 15:51