Este și cazul numărului 2 mondial la junior, danezul Holger Rune, care a declarat de curând că și-a propus să doboare recordul incredibil al lui Rafael Nadal la Roland Garros. În vârstă de 17 de ani, Holger Rune s-a impus la Roland Garros, ediția de juniori, în 2019. În prezent, el ocupă locul 551 în clasamentul ATP. Rune a transmis că dominația lui Nadal pe zgura pariziană îl inspiră: "Muncesc în fiecare zi ca să fiu la fel de bun ca el. Mai e cale de parcurs, dar cred că pot să îi dobor recordul".

https://imgresizer.eurosport.com/unsafe/0x0/filters:format(jpeg):focal(1109x407:1111x405)/origin-imgresizer.eurosport.com/2020/05/21/2821807.jpg
Tenis
Nadal, din nou la Paris! Ibericul și-a anunțat prezența la turneul pe care nu l-a câștigat niciodată
20/10/2020 LA 13:58

Adolescentul danez se pregătește la academia deținută de Patrick Mouratoglou și spune că lucrează cu un antrenor care i-a setat obiective clare în carieră. "Am discutat despre țintele pe care le am cu antrenorul meu. Într-un an, voi fi în top 100. În doi ani, voi fi la vârful tenisului. Cred asta. Știu ce înseamnă. Nu va fi ușor și va însemna foarte multă muncă, dar știu că pot doborî recordul lui Rafa", transmite sportskeeda.com.

Recordul lui Rafael Nadal la Roland Garros, amenințat de un puști promițător

Kenneth Carlsen, fost ocupant al locului 41 ATP, este antrenorul lui Holger Rune. Tehnicianul are încredere că tânărul sportiv danez are potențialul necesar pentru a cuceri un titlu de Grand Slam, însă știe că pentru a bate recordul lui Rafael Nadal de la Roland Garros trebuie să fie cu adevărat un tenismen special.

"Nadal nici nu și-a încheiat cariera încă și mai poate câștiga trofee. Deci (nr. Holger Rune) trebuie să joace foarte bine. Bineînțeles că e bine să ai ținte în carieră, dar să vrei să bați recordul de 13 trofee la Roland Garros e nebunie! Îmi doresc să o facă, fiindcă are potențialul să devină numărul 1 mondial și să ia Grand Slam-uri. Nu știu de recorduri, dar va fi un factor motivant", a explicat Carlsen.

Tenis
Novak Djokovic, lăsat pe dinafară! Ce spune Toni Nadal despre cei mai buni tenismeni din istorie
14/10/2020 LA 16:30
Tenis
Comentatorii spanioli, explozie de bucurie la mingea de meci a lui Rafa Nadal la Roland Garros 2020
14/10/2020 LA 13:21