Roger Federer a anunţat că nu va participa la turneul Australian Open în 2022 şi este puţin probabil să revină în circuitul profesionist până la jumătatea anului viitor, când speră să fie din nou apt de joc după mai multe operaţii la genunchi. Federer, în vârstă de 40 ani, a declarat presei din ţara sa că ar fi "extrem de surprins" dacă ar putea juca la Wimbledon.
Campionul din Ţara Cantoanelor, care are în palmares 20 de trofee de Grand Slam, a mai spus că va putea relua alergările abia în luna ianuarie şi va reveni la antrenamentele pe teren în martie sau aprilie: "Trebuie să am foarte multă răbdare şi să dau timp genunchiului să se vindece. Următoarele luni vor fi cruciale", a precizat elveţianul într-un interviu acordat ziarului Le Matin.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 14 ORE

Ce spune Robert Federer despre fiul lui și despre ce se va întâmpla când va reveni în circuit

Robert Federer a fost de curând întrebat dacă fiul său va mai câștiga vreun titlu vreodată: "Se pregătește fizic acum și intră ușor ușor în formă, chiar dacă nu va mai câștiga niciodată un turneu major. Dacă poate să câștige încă un Grand Slam? Nu, nu va putea, deși nu ar trebui să mă întrebați așa ceva. Vom vedea ce se va întâmpla", a spus Robert Federer pentru OK Tennis.
Roger Federer se află la egalitate cu Rafael Nadal şi Novak Djokovic în fruntea ierarhiei jucătorilor cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie, iar organizatorii turneului Australian Open sperau să-i vadă pe cei trei la Melbourne, în ianuarie. Spaniolul Nadal, confruntat la rândul său cu probleme medicale, a afirmat că va evolua în turneul de la Antipozi. Se pare că și Djokovic va fi prezent până la urmă.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51