Novak Djokovic (33 de ani) nu va mai juca mult timp tenis. Mama liderului ATP a anunţat când şi de ce se va retrage jucătorul sârb din sportul alb.
"Nu cred că va juca atât (n.red. - 40 de ani). Are multe alte lucruri de făcut în viaţă, nu doar tenis. Acum este un jucător de tenis, dar vrea să facă şi alte lucruri şi are şi o familie. Aşa că eu cred că va mai juca 3 sau 4, cel mult 5 ani", a spus Dijana Djokovic, mama lui Novak Djokovic, potrivit essentiallysports.com.
Djokovic se pregăteşte să revină pe terenul de tenis. Liderul ATP va parcipa la competiţia Adria Tour, care are scop caritabil.
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
IERI LA 15:52
La turneul desfăşurat în Belgrad (Serbia), Zadar (Croaţia), în Muntengru şi Banja Luka (Bosnia), în perioada 13 iunie - 5 iulie, şi-au anunţat prezenţa şi Dominic Thiem, Alexander Zverev şi Grigor Dimitrov.
Djokovic are 17 Grand Slamuri şi vrea să devină recordmanul absolut, fiind la doar trei turnee de Mare Şlem distanţă de Roger Federer, care cu greu va mai putea să cucerescă vreo competiţie de o asemenea anvergură. Bătălia lui Nole pare a fi cu Nadal, care a ajuns la 19 GS-uri în carieră, şi care e cu doar un an mai bătrân decât sârbul. Specialiştii estimează că Rafa va putea să evolueze cu şanse reale să câştige Roland Garros, turneul în care a făcut legea, pentru cel puţin 5 ani de acum înainte.

Djokovic, alături de jucătorii mai slab clasaţi din ATP

Jucătorul sârb şi-a petrecut pandemia în Mallorca, Spania. Tenismenul a spus că în această perioadă s-a apropiat mai mult de Roger Federer şi Rafael Nadal. Liderul mondial din ATP s-a implicat încă de la începutul pandemiei de coronavirus într-un plan prin care a venit în sprijinul jucătorilor mai slab clasați, care nu-și pot câștiga traiul în lipsa competițiilor.
La inițiativa lui Novak Djokovic, WTA, ATP și ITF au strâns un fond de susținere financiară care să ajute jucătorii de tenis afectați de pandemia de COVID-19. Astfel, mai bine de 6 milioane de dolari au reușit să strângă WTA, ATP, ITF și grupurile care organizează turneele de Grand Slam. “Player Relief Programme” a fost anunțat oficial la începutul lunii mai, având ca scop ajutarea financiară a jucătorilor de tenis care sunt afectați de absența turneelor pe perioada pandemiei.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54
Tenis
Nadal, aproape de dezastru în Chile! Forțele de ordine, depășite total de asaltul unui grup de fani
27/11/2022 LA 14:47