Kristina Mladenovic a părăsit de manieră șocantă al doilea turneu de Mare Șlem al anului. Pâna la un punct, sportiva din Franța a dominat copios meciul cu tânăra reprezentantă a Rusiei, Varvara Gracheva (102 WTA), reușind să își adjudece 11 dintre primele 13 game-uri disputate. Ceea ce părea o victorie de rutină pentru Kiki, la scorul de 6-1, 5-1, s-a transformat însă într-un veritabil coșmar.
Mladenovic a servit de două ori pentru a închide meciul în actul secund, însă nu a reușit să câștige decât trei puncte. Kiki nu a avut mai mult succes nici pe retur, la 5-3, irosind patru mingi de meci. Cu greu, sportiva de pe locul 44 WTA s-a regrupat la 5-5 pentru a-și asigura prezența în tie-break-ul setului doi, însă Gracheva a continuat să vină peste ea ca tăvălugul: a câștigat primele cinci puncte ale tie-break-ului, apoi a închis manșa cu 7-2.
Trebuie spus că, de-a lungul întregului meci, Mladenovic s-a chinuit cu primul serviciu, frecvența stând constant între 40% și 45%. Însă, dacă în primul set a avut un echilibru între lovituri câștigătoare și greșeli neforțate (10 cu 10), pe măsură ce meciul a avansat, Kiki a ratat ținta din ce în ce mai des (19 și 17 UEs în seturile 2 și 3), în timp ce de partea cealaltă, adversara sa nu a mai făcut cadouri gratuite (doar două greșeli neforțate în setul decisiv, de la 18 câte avusese în actul întâi).
Australian Open
Cirstea - Pavlyuchenkova - Australian Open
ACUM 2 MINUTE

Mladenovic, prăbușire totală la US Open 2020

Setul trei a arătat o Mladenovic în derivă totală. În primele cinci game-uri, în timp ce adversara sa, care abia a împlinit 20 de ani luna trecută, și-a trecut în cont 20 de puncte, Mladenovic a câștigat cu greu cinci schimburi de mingi.
Sportiva din Hexagom a avut o tresărire de orgoliu abia târziu în manșă. Condusă cu 5-0 pe tabelă în actul trei, Mladenovic a luptat din greu pentru a evita "covrigul" - așa cum este cunoscut un set încheiat cu 6-0, însă după 20 de puncte disputate, Gracheva a fructificat cea de-a patra minge de meci avută.
Varvara Gracheva și-a făcut debutul în turneele de Mare Șlem în această săptămână. În turul trei la US Open 2020, ea o va înfrunta pe croata Petra Martic.
Australian Open
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din ziua cu numărul 6 de la Melbourne
ACUM 3 MINUTE
Australian Open
Două românce în optimi la un Grand Slam, pentru prima oară din 2018! Ce s-a întâmplat atunci
ACUM 25 MINUTE