Kristina Mladenovic a părăsit de manieră șocantă al doilea turneu de Mare Șlem al anului. Pâna la un punct, sportiva din Franța a dominat copios meciul cu tânăra reprezentantă a Rusiei, Varvara Gracheva (102 WTA), reușind să își adjudece 11 dintre primele 13 game-uri disputate. Ceea ce părea o victorie de rutină pentru Kiki, la scorul de 6-1, 5-1, s-a transformat însă într-un veritabil coșmar.
Mladenovic a servit de două ori pentru a închide meciul în actul secund, însă nu a reușit să câștige decât trei puncte. Kiki nu a avut mai mult succes nici pe retur, la 5-3, irosind patru mingi de meci. Cu greu, sportiva de pe locul 44 WTA s-a regrupat la 5-5 pentru a-și asigura prezența în tie-break-ul setului doi, însă Gracheva a continuat să vină peste ea ca tăvălugul: a câștigat primele cinci puncte ale tie-break-ului, apoi a închis manșa cu 7-2.
Trebuie spus că, de-a lungul întregului meci, Mladenovic s-a chinuit cu primul serviciu, frecvența stând constant între 40% și 45%. Însă, dacă în primul set a avut un echilibru între lovituri câștigătoare și greșeli neforțate (10 cu 10), pe măsură ce meciul a avansat, Kiki a ratat ținta din ce în ce mai des (19 și 17 UEs în seturile 2 și 3), în timp ce de partea cealaltă, adversara sa nu a mai făcut cadouri gratuite (doar două greșeli neforțate în setul decisiv, de la 18 câte avusese în actul întâi).
Tenis
Simona Halep, în cădere cu trei poziții în WTA. Emma Răducanu a mai urcat în ierarhia mondială
ACUM 2 ORE

Mladenovic, prăbușire totală la US Open 2020

Setul trei a arătat o Mladenovic în derivă totală. În primele cinci game-uri, în timp ce adversara sa, care abia a împlinit 20 de ani luna trecută, și-a trecut în cont 20 de puncte, Mladenovic a câștigat cu greu cinci schimburi de mingi.
Sportiva din Hexagom a avut o tresărire de orgoliu abia târziu în manșă. Condusă cu 5-0 pe tabelă în actul trei, Mladenovic a luptat din greu pentru a evita "covrigul" - așa cum este cunoscut un set încheiat cu 6-0, însă după 20 de puncte disputate, Gracheva a fructificat cea de-a patra minge de meci avută.
Varvara Gracheva și-a făcut debutul în turneele de Mare Șlem în această săptămână. În turul trei la US Open 2020, ea o va înfrunta pe croata Petra Martic.
Tenis
Bollettieri, sfat pentru Emma Răducanu! De ce nu poate fi considerată încă o mare campioană
ACUM 2 ORE
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
ACUM 3 ORE