Federer, cap de serie numărul 2, a intrat direct în turul 2 al turneului de tenis de la Doha, benefiicind de un prim tur liber. În ciuda unui meci de infarct cu Daniel Evans, "Swiss Maestro" a arătat că stă impecabil fizic și a demonstrat încă o dată de ce e văzut de mulți cel mai bun jucător din istorie.
Heinz Gunthardt, fostul mare jucător elvețian de tenis, câștigător la dublu la Roland Garros și Wimbledon și finalist la US Open, nu știe la ce nivel poate reveni compatriotul său, dar acest lucru face totul și mai interesant. E o plăcere să îl urmărești pe Federer, iar un nou trofeu major câștigat de acesta ar bucura fanii tenisului, independent de ce favoriți au aceștia.
"La ce să te aștepți de la Federer? Nimeni nu poate să răspundă. E ca un thriller bun, cu crime: nu știi niciodată la ce să te aștepți. Nimeni nu a stat atât de mult în circuit și nimeni nu a revenit la vârsta lui, după o accidentare atât de gravă. Și nimeni nu a avut ambiția lui", a spus Heinz Gunthardt conform tennisworldusa.org.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
ACUM O ZI

Planul lui Federer pentru 2021

Marco Chiudinelli, prietenul din copilărie al lui Federer, el însuși jucător de TOP 60 ATP, a dezvăluit care e planul elvețianului. Chiar dacă are 39 de ani și vine după o operație la genunchi, Roger visează la al 21-lea turneu de Grand Slam și pare să înțeleagă faptul că Wimbledon 2021 reprezintă singura lui șansă. La Australian Open "rege" e Djokovic, la Roland Garros Nadal e de neînvins, în timp ce US Open, deși un turneu deschis, îi are ca favoriți pe Nole, Rafa, Medvedev și Thiem.
În egală măsură, Federer țintește medalia de aur la simplu, la Jocurile Olimpice, singura care îi lipsește din cariera fabuloasă. Are un aur olimpic în CV, dar în competiția de dublu.
"Roger a mers la Doha pentru a avea meciuri oficiale în picioare și pentru a vedea unde se află, nu are așteptări mari. Cu certitudine nu a uitat tenisul și nu stă deloc rău din punct de vedere fizic. Dacă totul merge conform planului, Roger poate reveni până în vară la cel mai bun nivel al său", a spus Chiudinelli.
Federer îl va înfrunta în sferturile de finală pe Nikoloz Basilashvili (42 ATP). Georgianul l-a învins categoric în turul doi pe Malek Jaziri, cu 6-2, 6-2.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
ACUM O ZI
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30