Probabil că ediția din 2019 de la Australian Open încă o bântuie pe cea mai titrată jucătoare de tenis din Era Open. Pentru Serena Williams, Australian Open 2019 reprezenta o șansă incredibilă de a ajunge la titlul major cu numărul 24, record deținut în prezent de Margaret Court. Americanca a fost la doar un punct câștigător distanță, de patru ori, de o semifinală la ediția din 2019, însă Karolina Pliskova a produs o revenire fantastică, desprinsă parcă din filme.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Serena Williams a fost atunci eliminată în sferturile de la Australian Open, în ciuda faptului că a condus cu 5-1 în setul decisiv și a avut patru mingi de meci! Serena și Karolina le-au oferit spectatorilor neutri de la Australian Open 2019 un meci memorabil, pe care și-l vor aminti pentru mult timp, asta pentru că desfășurarea lui a fost demnă de un roller-coaster.
Tenis
Cristian Jura, vești bune în cazul Simonei Halep: "Una dintre condiții a fost îndeplinită"
ACUM 9 ORE

Karolina Pliskova – Serena Williams, în sferturi la AO 2019, o revenire istorică

Primul set al întâlnirii din sferturile de finală i-a revenit sportivei din Cehia, un singur break făcând diferența, scor 6-4 (Serena și-a cedat serviciul la scorul de 1-1). Manșa secundă a avut parte de un alt scenariu, cele două jucătoare arătând mult mai multe slăbiciuni la game-urile de serviciu. Serena a cedat un game în setul al doilea, dar a câștigat setul după ce a bifat două break-uri rapide (6-4), reușind astfel să trimită partida în set decisiv.
Setul al treilea a fost de-a dreptul oniric. Serena a fost mult mai activă, mai agresivă și pregătită oricând să facă pasul cel mare spre victorie. Totuși, lucrurile nu au decurs în acea direcție în mod natural. Americanca s-a desprins la 5-1, a avut chiar și 40-0, dar a ratat o minge de meci după ce a căzut pe gleznă. Până la urmă, Karolina a făcut break-ul, iar tabela s-a modificat la 5-2. Cehoaica rămăsese în teren din inerție cumva, pentru că era clar pentru oricine că Serena Williams va forța încheierea meciului.
https://i.eurosport.com/2019/01/23/2506976.jpg
Scăpată dintr-un moment dificil, Karolina a dat semne de revenire și apoi, din certitudinea victoriei Serenei Williams, cehoaica a ajuns la 4-5. Serena avea însă de partea ei serviciul și șansa de a obține calificarea în semifinale pe Rod Laver Arena. Americanca a început bine game-ul, s-a desprins la 40-15 și și-a mai trecut în statistică două mingi de meci. Nici acestea nu au fost fructificate.
A mai urmat și o a patra șansă de meci, însă nici de această data Serena nu a găsit puterea necesară să pună capăt disputei. Game-ul i-a revenit în cele din urmă Karolinei, marele ei merit fiind acela că a rămas puternică mai ales din punct de vedere mental. A rămas în luptă și a jucat fiecare punct ca și cum era ultimul, iar în patru rânduri chiar putea fi. Pliskova nu a mai cedat niciun game, iar decisivul i-a revenit cu 7-5, după ce a fructificat a treia minge de meci pe care a avut-o.
După două ore și 11 minute de joc, Karolina Pliskova a învins-o pe Serena Williams, scor 6-4, 4-6, 7-5, după ce a fost condusă cu 5-1 în decisiv și a salvat patru mingi de meci! "Este cea mai mare revenire pe care am reușit-o în cariera mea", a transmis Karolina Pliskova la finalul partidei cu Serena Williams, fiind vizibil afectată de efortul uriaș depus în remontada istorică pe care a produs-o la ediția din 2019 a Australian Open.
https://i.eurosport.com/2019/01/23/2506999.jpg

Karolina Pliskova, declarația turneului după revenirea istorică în fața Serenei Williams

După răsturnarea incredibilă de situație din meci, Karolina Pliskova a fost cea care a rămas pe teren pentru interviul cu învingătoarea, iar Serena Williams cea care a părăsit terenul în aplauzele spectatorilor extrem de entuziasmați de spectacolul la care fusesră martori. Pliskova a oferit pe teren declarația turneului, spunând senină că aproape ajunsese la vestiar în timpul meciului, la modul cum decurgea partida, dar că a rămas puternică în meci și a obținut calificarea în semifinale.

#ReveniriDeLegendă | Karolina Pliskova – Serena Williams, în sferturi la Australian Open 2019

"Serena a fost foarte agresivă în setul secund, am fost și puțin deranjată de vânt. Aproape am ajuns la vestiare, dar acum stau în fața voastră ca o învingătoare, deci mă simt tare bine. La 1-5, mintea mea era la vestiar, eu eram aici. Eram pasivă, doborâtă mental, dar mi-am asumat șansele. Ea a tremurat puțin la final, așa că am câștigat. Mă bucur că joc două zile la rând, cu Naomi", a explicat Karolina Pliskova la acel moment.
Statistica partidei dintre Serena Williams și Karolina Pliskova:
 • Ași: 12-9
 • Duble greșeli: 4-0
 • Puncte câștigate cu primul serviciu: 64% (41/64) - 68% (52/77)
 • Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 45% (16/35) - 38% (8/21)
 • Puncte de break câștigate: 50% (4/8) - 45% (5/11)
 • Puncte câștigate la fileu: 76% (13/17) - 67% (2/3)
 • Lovituri câștigătoare: 54-32
 • Retururi direct câștigătoare: 9-2
 • Erori neforțate: 37-15
 • Total puncte câștigate: 95-102
 • Cel mai rapid serviciu: 189 km/h - 182 km/h
 • Media vitezei pe primul serviciu: 164 km /h - 164 km/h
 • Media vitezei pe al doilea serviciu: 145 km/h - 130 km/h
 • Durata partidei: 2 ore și 11 minute de joc
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Nick Bollettieri a încetat din viață. Povestea celui mai cunoscut antrenor de tenis din istorie
ACUM 15 ORE
Tenis
Tsitsipas, mărturie incredibilă: a încercat să îl enerveze pe Rublev ca să joace mai bine
ACUM 16 ORE