Marat Safin dădea întreaga măsură a talentului său în fața liderului tenisului mondial, într-o semifinală epică - cel mai bun "produs" al match-up-ului rusului cu, probabil, cel mai bun tenismen din istorie. Rod Laver Arena s-a delectat mai bine de patru ore și jumătate cu un recital ofensiv presărat cu sclipiri de geniu, totul culminând cu un set cinci epic: Safin a reușit primul break în decisiv în game-ul al șaselea, însă nu a putut închide meciul cu serviciul la 5-3, apoi și-a procurat o nouă șansă la 7-7, pe care nu a mai irosit-o.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Highlights-urile meciului au fost multe, rusul salvând minge de meci în tie-break-ul setului patru aruncând în luptă passing-ul și lobul, pentru ca apoi să pună capăt meciului printr-un rever în lung de linie pe care Federer l-a urmărit cu atâta determinare, încât nu s-a mai putut opri decât aterizând forțat pe suprafața de joc, în genunchi, în timp ce forehandul lui Safin redirecționa mingea decisiv în terenul rămas liber.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
A inventat o lovitură bună acolo, lobul. Trebuie să ai mult curaj să încerci așa ceva, așa că – bravo lui. Am încercat tweenerul acolo, da, pentru că oricum știam că punctul este pierdut. Aș cere o revanșă, dar pentru moment mă mulțumesc cu faptul că am putut contribui la spectacol. El a fost jucătorul mai bun. | Roger Federer
6-1 era scorul meciurilor directe dintre Federer și Safin, la startul semifinalei din 2005.

#ReveniriDeLegendă Australian Open | Safirul rus: revanșa lui Safin în fața lui Federer

#ReveniriDeLegendă: Safin – Federer, revanșa "țarului"

Puține au fost meciurile din cariera lui Federer în care elvețianul să fi primit tratament la picioare din cauza bășicilor. A fost cazul acestei semifinale, în care elvețianul a părut desprins în învingător la 2-1 la seturi, după un parcurs perfect până în careul de ași.
Nivelul de joc al semifinalei a stat sus de la primul până la ultimul punct, fără fluctuații, lucru confirmat și de statistică prin faptul că ambii jucători au terminat meciul având cel puțin 15 lovituri câștigătoare în plus față de greșelile neforțate, atât Safin, cât și Federer livrând peste 70 de lovituri câștigătoare. Fără a mai avea în spate balastul unor meciuri de cinci seturi ca înaintea finelai din 2004, când jucase thrillere de cinci seturi cu cei mai buni doi jucători americani în sferturi și semifinale (Andy Roddick și Andre Agassi), Safin profita din plin de forma excelentă pe care o traversa, ajutat și de sfaturile unui anume Peter Lundgren, fost mentor al elvețianului.
Nu contează câte mingi de meci ai, contează să convertești. Cu Federer, este un adevărat război psihologic. | Marat Safin
Marat Safin a câștigat la Australian Open 2005 al doilea titlu de Mare Șlem al carierei, învingându-l în finală pe Lleyton Hewitt (1-6, 6-3, 6-4, 6-4). A fost ultima finală masculină de la Australian Open care a avut la start un australian.
  • Deși este doar cu un an mai mare decât Roger Federer, Marat Safin și-a încheiat cariera de jucător profesionist de tenis de 12 ani.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27
Tenis
Roger Federer, ușurat după retragerea din tenis! Ce a spus elvețianul despre o carieră de antrenor
19/11/2022 LA 16:19