Chiar dacă primul și singurul ei titlu la Australian Open a venit un an mai târziu, Justine Henin a scris istorie la turneul de la Antipozi pentru prima oară cu un an înainte, la doar patru ani de când a devenit jucătoare de tenis profesionistă.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Acesta avea să fie anul în care jucătoarea din Belgia urma să câștige primele două titluri de Grand Slam dintr-un total de șapte: cele de la Roland Garros și US Open. Mai relevant însă pentru subiectul de față, avea să fie anul în care numele lui Henin era legat de una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria turneului jucat la Melbourne Park.
Tenis
Lovitură de teatru în tenisul feminin. Cine e noul antrenor al Karolinei Pliskova
ACUM 25 MINUTE
Henin, care a petrecut în total 117 săptămâni ca lider mondial și a încheiat în această poziție anii 2003, 2006 și 2007, dădea piept în optimile de finală de la Australian Open de americanca Lindsay Davenport. O partidă ce se anunța a fi interesantă, dar puțini puteau să prevadă ce a urmat.

#ReveniriDeLegendă. Justine Henin a câștigat după un adevărat thriller la Australian Open 2003

Henin a rămas renumită pentru puterea ei mentală și încăpățânarea de a nu renunța niciodată - de altfel, faptul că a revenit în tenis la doi ani după ce și-a anunțat retragerea în 2008 spune totul despre capacitatea belgience de a trece peste momentele dificile. Soarta a făcut ca accidentarea la umăr să îi pună capăt prematur carierei la doar 28 de ani, în 2011, însă Henin a fost, este și va fi mereu o luptătoare.
Backhand-ul ei a rămas o legendă în lumea tenisului. Marele John McEnroe l-a descris ca fiind cel mai bun acest sport, atât la feminin, cât și la masculin. Cu toate acestea, meciul cu Davenport a demonstrat că Henin avea să fie un nume pe care fanii tenisului nu îl vor uita.

Revenirea dramatică a lui Justine Henin în 2003: Am crezut că o să mor!

Atât Henin, cât și Davenport și-au găsit cu greu forma la începutul partidei și dupa ce ambele și-au câștigat serviciul, a urmat o serie amețitoare de break-uri pe tot parcursul primului set. Henin a reușit în cele din urmă să-și câștige serviciul și să vină în avantaj 5-4 însă Davenport a răspuns imediat și a egalat la cinci.
Totuși Henin a reușit în cele din urmă să facă break-ul în momentul decisiv și a triumfat astfel în primul set.
Totuși, Davenport și-a revenit subit și a câștigat șase din următoarele șapte game-uri pentru a aduce partida la egalitate, 1-1 la seturi. Așadar, moralul era acum de partea americancei iar în al treilea set Henin părea pierdută: era condusă cu 4-1 și pierduse complet controlul partidei.
Totuși, Henin a declanșat atunci o revenire care a rămas în istoria turneului și a dus setul la egalitate, 6-6. Atunci a intervenit și accidentarea care părea să o doboare pe belgiancă - la 7-7, Henin s-a prăbușit pe teren chiar înainte să servească.
Am crezut că o să mor dar am jucat cu inima. Am avut niște crampe oribile și mă gândeam că pentru mine s-a terminat meciul. Meciul a fost foarte greu, dar am dat tot ce am avut
Chiar și așa, în stilul caracteristic, Henin nu a cedat și și-a menținut serviciul pentru ca apoi să facă break-ul decisiv care i-a adus o victorie memorabilă. Un succes care, poate, a prevăzut ce urma să se întâmple doar un mai târziu când Henin cucerea singurul său trofeu la Australian Open.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Roger Federer și moștenirea lăsată unui jucător din circuitul ATP! "Îi datorez atât de multe"
ACUM 21 ORE
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM O ZI