Serena Williams a fost din nou impecabilă pe Arthur Ashe Stadium în drumul ei spre Grand Slam-ul numărul 24 al carierei. Americanca nu a început bine și a pierdut primul set cu 4-6. Însă în al doilea set, de la 3-3 și 15-30 încolo Serena s-a transformat și a schimbat cu totul soarta meciului. A câștigat nouă din ultimele 11 game-uri ale meciului și și-a asigurat un loc în semifinalele turneului după o victorie cu 4-6, 6-3, 6-2.
A fost o poveste similară și în precedentele două partidei ale Serenei, în care ea a câștigat șase din ultimele șapte game-uri pentru a o învinge pe Maria Sakkari și 10 din ultimele 12 game-uri pentru a trece de Sloane Stephens în runda a treia.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Gabi Ruse joacă acum. Eleva lui Cahill a trecut de campioana olimpică
ACUM 27 MINUTE

Rezultatele zilei a zecea la US Open. Medvedeev câștigă duelul rusesc cu Rublev

Daniil Medvedev s-a întors în semifinaleel US Open după ce a supraviețui două tikebreak-uri, ambele decise la limită. Rusul a avut de luptat și cu niște crampe în victoria sa în trei seturi împotriva prietenului său din copilărie, Andrey Rublev (7-6, 6-3, 7-6). Meciul a părut să fie decis în primul set când Medvedev a revenit după ce a fost condus cu 5-1 și a oferit una dintre cele mai bune mingi ale turneului, o mișcare care pare să-l fi afectat psihic pe compatriotul său.
Medvedev a fost 51 de mingi câștigătoare, care au reprezentat 41% din cele 107 puncte ale sale din timpul partidei, ambii jucători terminând meciul cu mai multe mingi câștigătoare decât erori neforțate în ceea ce a fost un meci de tenis de calitate. Singura minge de break din tot meciul a fost exploatată de Medvedev în setul al doilea, câștigat cu 6-3. Finalistul din 2019 și-a câștigat toate seturile la acest turneu.

Rezultatele zilei a zecea la US Open. Dominic Thiem, primul austriac în semifinale la US Open

Dominic Thiem a dominat începutul de partidă cu australianul Alex de Minaur câștigând fără probleme primele două seturi. De Minaur a revenit pe finalul celui de-al treilea set și l-a pus la treabă pe favoritul numărul trei, iar scorul final poate a fost prea dur pentru realitate din teren. Totuși, părea clar de la început cine va fi învingătorul. Thiem s-a impus cu 6-1, 6-2, 6-4.
Thiem a lovit patru mingi câștigătoare consecutive în game-ul decisiv și s-a calificat astfel în a șasea semifinală de Grand Slam a carierei, devenind în același timp și primul austriac care ajunge în această fază la US Open.

Rezultatele zilei a zecea la US Open

T. Pironkova - S. Williams 6-4, 3-6, 2-6
V. Azarenka - E. Mertens 6-1, 6-0
A. Muhammed/T. Townsend - N. Melichar/Y.Xu 4-6, 6-3, 6-7
A. Rublev - D. Medvedev 6-7, 3-6, 6-7
A.de Minaur - D. Thiem 1-6, 2-6, 4-6
Australian Open
Un sportiv, depistat pozitiv cu Covid-19 după primul meci la Australian Open 2022
ACUM 36 MINUTE
Australian Open
Australian Open 2022: Încă una de la Nick Kyrgios: de unde a putut să servească, în proba de dublu
ACUM O ORĂ