De aproximativ 20 de ani în circuitul ATP, Gasquet a participat la zeci de turnee pe sezon, în întreaga lume. Aceste călătorii au un preț și puțini și-ar fi imaginat cât cheltuie un jucător de top pentru aceste deplasări.
Richard Gasquet, care a dezvăluit în cartea sa lansată în urmă cu câteva săptămâni că a cheltuit peste un milion de euro pe bilete de avion, de la începutul carierei, a explicat cât de ușor a fost să ajungă la o astfel de cifră după 20 de ani de carieră.
"Mi-am făcut un calcul scurt. Gândiți-vă că joc de 20 de ani. Sunt 20 de călătorii în Australia, pentru mine și antrenor, de 20 de ori am mers la New York, de 20 de ori la Miami, de 20 de ori în Asia. Mă refer doar la destinațiile lungi acum. Când ești în circuit, nu ești angajat, nu e ca la fotbal. Ai o echipă pe care trebuie să o susții, ai un kinetoterapeut, poți avea un preparator fizic, pe lângă antrenorul tău. Deci, evident, investiația crește, nu e vorba doar de mine. Am avut noroc eu, pentru că am fost bine clasat și am câștigat mult din tenis, dar pentru jucătorii care nu au aceleași rezulatate, poate fi foarte complicat din punct de vedere financiar", a spus Gasquet pentru Tennis Legend .
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 3 ORE
Fost număr 7 ATP, Gasquet a câștigat de-a lungul timpului 15 titluri ATP. Extrem de talentat, cu unul dintre cele mai bune backhanduri din circuit, francezul nu a avut totuși rezultate pe măsura talentului enorm. Ca atare, nu a jucat vreo finală de Grand Slam, oprindu-se de 3 ori în "careul de ași" (de două ori la Wimbledon, o dată la US Open).
În total, în întreaga carieră, Gasquet a câștigat 19,3 milioane de dolari doar din premii, fiind pe locul 29 în topul celor mai mari câștiguri la masculin, din sportul alb. Clasamentul e dominat, evident, de cei 3 titani Djokovic (158 milioane de dolari câștigați), Nadal (131) și Federer (130).
Tenis
Organizatorii de la US Open au vrut să-i interzică pe ruși și bieloruși! La ce concluzie au ajuns
ACUM 6 ORE
Tenis
Nouă momente magice care au marcat cariera Serenei Williams în tenis. Lista realizată de Vogue
ACUM 7 ORE